Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Valmiina valtaan

”Haluan käyttööni ison näyttämön, sen koko koneiston ja hienot näyttelijät”, sanoo Lauri Maijala, 25. ”Minulla ei ole pakkomiellettä perustaa omaa ryhmää ja tehdä teatteria ortodoksimunkkien kanssa maakuopassa.” Maijala sanoo, että maassamme on upeat teatterisalit ja puitteet, ja niitä tulisi käyttää mahdollisimman hyvin.

Ei kommentteja

Artikkelit

Teatterin ääni

Esityksen tilallisten elementtien – valot, äänet, lavastus, liikkuva kuva – painoarvo on kasvanut. Silti erityisesti äänestä ja äänen taiteesta on kirjoitettu vähän. Kimmo Modig ja Timo Heinonen pohtivat mitä on tai mitä voisi olla ääni teatterissa?

1 kommentti

Artikkelit

Sukupolvi joka syö lapsensa

Katja Krohn ohjaa parhaillaan Suomen Kansallisteatteriin uusinta näytelmäänsä Pikkujättiläinen. Näytelmän peruslähtökohta on länsimaisen ihmisen vastuu ympäristöstään, tuhovoimastaan ja kyvystään manipuloida luontoa hyvien aikomusten nimissä. Mitä meidän on oikeus tieteen nimissä tehdä? Missä kulkee moraalin raja? Onko yksilön valinnoilla lopulta mitään merkitystä? Vai onko juuri niillä merkitystä?

Ei kommentteja

Artikkelit

Uusia alkuja Puolassa

”Teatteri on eliitin taidetta”, kuulee Puolassa edelleen monen suusta. Nyt piintynyt käsitys teatterista vain hyväosaisten taiteena alkaa kuitenkin murtua. Uudet esitystavat ovat yleistymässä, ja nuori polvi uudistaa alaa nykyteatterin suuntaan.

Ei kommentteja

Artikkelit

Ajojahti Unkarissa

Hyökkäykset maahanmuuttajia, juutalaisia, romaneja ja homoja vastaan ovat lisääntyneet Euroopassa. Kulttuurilaitoksissa on tapahtunut puhdistuksia. Unkarin kansallisteatterin johtaja Róbert Alfödi on maansa oikeistolaisten piirien tulilinjalla. Hän vastaa tekemällä ankaraa teatteria suvaitsemattomuudesta.

Ei kommentteja

Artikkelit

Smedsin uutuus on raju tuomiopäivän karnevaali

Viljandin teatterikorkeakoulun vastavalmistunut näyttelijäkurssi on neljän vuoden ajan paininut Fjodor Dostojveskin hillittömän kauhun paisuttaman tiiliskiven, Karamazovin veljesten kanssa Kristian Smedsin ohjauksessa. Teoksesta on otettu irti kaikki mahdollinen oman maailmanaikamme piina, syntisen riivatut ihmiset vailla moraalia, jonka uudelleen löytäminen on myöhäistä.

Ei kommentteja

Vakiot

Pelko, turhauma ja ratkaisu

Teatteri-lehden vieraskolumnistina tässä numerossa Kajaanin Kaupunginteatterin näyttelijä Heikki Törmi, joka perää intohimoisempaa ja provosoivampaa otetta ammattiteatterin tekemiseen.

Ei kommentteja

Arviot

Saara Turusen viiltävä omakuva

Q-teatteri on jälleen antanut näyttämönsä nuoren teatterisukupolven käyttöön, ja hyvä niin. Saara Turusen käsikirjoittama ja ohjaama Broken Heart Story on raikas, omailmeinen ja väkevä teatterikokemus, joka jättää jälkensä pitkäksi aikaa.

Ei kommentteja