Artikkelit

Ohjaaja viehättyy epätäydellisyydestä

Taava Hakala ponnahti valtakunnalliseen tietoisuuteen, kun hänen Rovaniemen Teatteriin ohjaamansa Leiri maailman laidalla palkittiin vuoden parhaana esityksenä.

Ei kommentteja

Kaksi synnytystä

Miten rakentui Kristian Smedsin Mr. Vertigo Kansallisteatterissa? Entä kuinka eteni Mikko Roihan ohjaaman Vincent Riverin harjoitusprosessi Berliinissä? Teatteri-lehden artikkeleissa tutustutaan kahden erilaisen ohjaajan ja työryhmän työskentelymetodeihin.

Ei kommentteja

Näyttelijäntyön pedagogiikkaa esityksinä

Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön tutkimushankkeet, Mikko Bredenbergin Sisäisen näyttämön menetelmä- ja Esa Kirkkopellon johtama Näyttelijäntyö ja nykyaika -projekti, käsittelevät esiintyjyyyttä tekijyytenä. Vaikka molemmat tutkimukset pyrkivät kehittämään näyttelijäntyön pedagogiikkaa, niiden tavoitteissa ja työtavoissa on myös eroja.

Ei kommentteja

Monien mittakaavojen mies

Lavastaja Janne Siltavuorelle nukketeatterin tekeminen on taiteellinen henkireikä. Skenografille lajin visuaalisuus paljastaa monia totuuksia, joita vahvasti puheeseen perustuvassa draamateatterissa monesti aliarvostetaan.

Ei kommentteja

Hämeenlinna sai teatterinsa

Hämeenlinnassa on toista sataa vuotta toivottu uutta teatteritaloa. Toiveet toteutuivat kuluvana syksynä. Verkatehdas ympäristöineen on onnistuneimpia uusia julkisia kulttuurirakennushankkeita olemassa oleviin teollisuuskiinteistöihin. Kaukaa katsottuna mustasta möhkäleestä tunnistettava uusi kaupunginteatteri on kokonaisuuden tärkeä lisä.

Ei kommentteja

Artikkelit 7/2010

Kaikki artikkelit Teatteri-lehdessä 7/2010.

Ei kommentteja