Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Ohjaaja viehättyy epätäydellisyydestä

Taava Hakala ponnahti valtakunnalliseen tietoisuuteen, kun hänen Rovaniemen Teatteriin ohjaamansa Leiri maailman laidalla palkittiin vuoden parhaana esityksenä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kaksi synnytystä

Miten rakentui Kristian Smedsin Mr. Vertigo Kansallisteatterissa? Entä kuinka eteni Mikko Roihan ohjaaman Vincent Riverin harjoitusprosessi Berliinissä? Teatteri-lehden artikkeleissa tutustutaan kahden erilaisen ohjaajan ja työryhmän työskentelymetodeihin.

Ei kommentteja

Artikkelit

Näyttelijäntyön pedagogiikkaa esityksinä

Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön tutkimushankkeet, Mikko Bredenbergin Sisäisen näyttämön menetelmä- ja Esa Kirkkopellon johtama Näyttelijäntyö ja nykyaika -projekti, käsittelevät esiintyjyyyttä tekijyytenä. Vaikka molemmat tutkimukset pyrkivät kehittämään näyttelijäntyön pedagogiikkaa, niiden tavoitteissa ja työtavoissa on myös eroja.

Ei kommentteja

Artikkelit

Monien mittakaavojen mies

Lavastaja Janne Siltavuorelle nukketeatterin tekeminen on taiteellinen henkireikä. Skenografille lajin visuaalisuus paljastaa monia totuuksia, joita vahvasti puheeseen perustuvassa draamateatterissa monesti aliarvostetaan.

Ei kommentteja

Artikkelit

Hämeenlinna sai teatterinsa

Hämeenlinnassa on toista sataa vuotta toivottu uutta teatteritaloa. Toiveet toteutuivat kuluvana syksynä. Verkatehdas ympäristöineen on onnistuneimpia uusia julkisia kulttuurirakennushankkeita olemassa oleviin teollisuuskiinteistöihin. Kaukaa katsottuna mustasta möhkäleestä tunnistettava uusi kaupunginteatteri on kokonaisuuden tärkeä lisä.

Ei kommentteja

Vakiot

Vantaan viihdeorkesterin toiminnanjohtajan Päivi Loponen-Kyrönsepän allakassa

Aion katsoa Entäs nyt Virtanen -näytelmän Kouvolan teatterissa ja Kuolleen kaupungin Suomen Kansallisoopperassa, Suuren humppamusikaalin Lappeenrannan kaupunginteatterissa ja Enronin Helsingin Kaupunginteatterissa.

Ei kommentteja

Arviot

Kadotettu sukupolvi

Vanha Juko juhlistaa 20-vuotista olemassaoloaan Anton Tšehovin terävänäköisellä Kirsikkapuistolla. Teatterin uusi johtaja ja näytelmän ohjaaja Jussi Sorjanen, 23, ei kuvia kumarra. Tässä meille rapsahtaa tarina aikuisista, jotka unohtivat kasvaa aikuisen vastuuseen, ja lapsista, jotka eivät tiedä, mihin ja miksi uskoa.

1 kommentti

Vain verkossa

Ei uusia teattereita lain piiriin

Teatterilain piiriin ei taaskaan otettu yhtään uutta teatteria. Valtionosuusteattereita on edelleen 57, joista 10 tanssiteatteria.

Ei kommentteja