Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Lastenteatteri on uusi kansanteatteri

Suzanne Osten on vihattu, rakastettu ja arvostettu ohjaaja, joka on 1970-luvulta lähtien vaatinut ja vaalinut lasten oikeutta korkeatasoiseen taiteelliseen teatteriin. Yli 40 vuotta hän on tehnyt Ruotsissa taiteellista ja kokeellista teatteria lapsiyleisölle.

Ei kommentteja

Artikkelit

Tabut rikki

Kuinka puhua asioista joista ei voi puhua? Miten käsitellä käsittämätöntä, millä tavoin tehdä rikkinäisestä pikkuisen ehyempi? Assitejn maailmankongressi todisti, että lapsille voi tehdä esityksiä myös rajuista, lähes mahdottomina pidetyistä aiheista.

Ei kommentteja

Artikkelit

Isot aiheet kehiin

”Lapset ovat kiinnostuneita suurista, olemassaolon kysymyksistä”, sanoo lastenteatteripioneeri Nena Stenius. Taidekasvattaja Marja Myllyniemen ohjelmistovalinnat ovat usein uhkarohkeita yrityksiä koetella olevaisen rajoja ja tavoitella uusia maailmoja. Uutta sukupolvea odottavat moninaiset haasteet, ettei lastenteatteri jäisi vain pinnallisiksi tuotteiksi ja harvojen herkuksi.

Ei kommentteja

Artikkelit

Koulut koukkuun

Lasten ja nuorten esityksiä tekevien teattereiden on osattava operoida opettajainhuoneissa, mikäli ne haluavat tavoittaa koululaisyleisöä esityksiinsä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Yleisötyö ankkuroituu teatterin arkeen

Onko yleisötyö markkinointia vai taidekasvatusta, ja miten siihen panostetaan ammattiteattereissa? Kolme yleisötyön ammattilaista Helsingistä ja Jyväskylästä kertovat, mistä heidän toimenkuvassaan on kysymys.

Ei kommentteja

Vakiot

Lappia-talo etsii käyttäjää

Rovaniemen Teatterin johtaja Vihtori Rämä summaa Lappia-talon remonttitilannetta ja ihmettelee, otetaanko käyttäjän näkökulma ja nykyaikaisen teatterin tarpeet peruskorjauksessa huomioon riittävästi, jos lainkaan.

Ei kommentteja

Arviot

Totuuden ja illuusioiden risteyksissä

Helsingin Juhlaviikot ja Stage-festivaali toivat kuluvana syksynä poikkeuksellisen tasokkaita esityksiä Helsingin useille näyttämöille. Edellisellä nähtiin muun muassa Christoph Schlingensiefin viimeiseksi jäänyt, länsimaalaisuutta ruoskiva spektaakkeli Via Intolleranza II. Jälkimmäisen puhutuimpiin tapauksiin lukeutui Korjaamolla maailman kantaesityksensä saanut Dmitry Krymovin ohjaus Pariisissa, jossa rakastunutta venäläisupseeria näytteli Mihail Baryshnikov.

Ei kommentteja