Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Krista Kosonen, tulisielu

Krista Kosonen pitää itseään epäsuomalaisena: hänellä on kiivas temperamentti, ja näyttelijän ammatillinen itsetunto vain vahvistuu, kun sitä koetellaan. Hän innostuu väittelyistä, lahjakkaista työkavereista, kovasta työnteosta sekä kielestä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Pietari. Nyt.

Mikä on pietarilaisen nykykulttuurin Zeitgeist, ajan henki?
Onko kaupungissa yhä virallista taidetta vai puhaltavatko siellä neuvostojärjestelmän jälkeiset uudet tuulet? Nojaako teatterimaailma klassikoihin vai kirjoitetaanko uutta? Löytyykö jostain pietarilaista undergroundia vai onko päivän sana glamour?
Kuuden taidelehden toimittajat tunnustivat häpeällisen vähäisen naapurituntemuksensa.
Helsingistä Pietariin on matkaa reilut 450 kilometriä ja asukkaita siellä on 4,7 miljoonaa. Lähdimme matkaan toukokuussa 2010.
Dobro pozhalovat!

Ei kommentteja

Artikkelit

Se on rumaa!

”Monille venäläisohjaajille on iso ongelma, kun näytelmäkirjailija on elossa”, sanoo dramaatikko Juri Klavdiev.

Ei kommentteja

Artikkelit

Suora lähetys Helvetistä

Kun taksikuski kurvaa yhä kauemmas kaupungin teollisuusalueen reunamille, epäusko iskee niin kyyditsijälle kuin kyytiläisellekin: ei täällä mitään teatteria ole. Mutta, a vot, pieni ryhmä nuoria seisoskelee etäällä rähjäisen tornitalon pihalla, siis sinne.

Ei kommentteja

Artikkelit

Venäläiset aakkoset

Kulttuuritehdas Korjaamon johtaja Raoul Grünstein tutustui pietarilaiseen teatteriin Mariinskin baleteissa farmurinsa käsipuolessa. Siitä lähtien hän on seurannut venäläisen teatterin ikiklassikoita ja uuden aallon muutoksen ryöppyjä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Nuoret ylös Pietarin suosta

”Pietarin teatterimaailmassa ei ole viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtunut juuri mitään. Mutta nyt tapahtuu”, lupaa ON.Teatr-projektin johtaja, teatterintutkija Milena Avimskaja.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kohti uutta tietoisuutta

Pietarilaisen taiteen ja teatterin avantgarde elää taantumaa, mutta odottaa heräämässä olevia alkuja, sanoo ohjaaja Andri Mogutši, joka lukeutuu kaupungin tunnustetuimpiin esittävän taiteen uudistajiin ja tekijöihin.

Ei kommentteja

Artikkelit

Salaisuuksia ja surrealismia

Bojan Baricin mielestä jokaisen sukupolven on vastattava vapautensa haasteeseen.

Ei kommentteja

Vakiot

Ahaa Teatterin teatterisihteerin Pia Hakalan allakassa

Aion katsoa syksyn aikana Tampereella ainakin Tampereen Teatterin Popcornin ja Kolmen pennin oopperan, Tampereen Työväen Teatterin Huolimattomat, Harmonian sekä Chicagon, jos vain onnistun siihen saamaan lippuja. Lisäksi tamperelaisten teattereiden lapsille suunnatut näytelmät olisi ehdottomasti nähtävä.

Ei kommentteja

Arviot

Ihmisen vapaus keskiössä Stagessa

Korjaamo Teatterin ja Helsingin Juhlaviikkojen järjestämällä Stage-festivaalilla nähtiin esityksiä, joiden painopisteet vaihtelivat kuva- ja videotaiteesta pelkistettyyn näyttelijänteatteriin.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Tanssiteatteri MD:n Burn auts

Oikaisu
Teatteri-lehden 6/2010 ensi-iltapalstalla ilmoitettiin virheellisesti Tampereleisen Tanssiteatteri MD:n Burn auts -esityksen koreografiksi Mari Rosendahl. Burn auts -esityksen koreografi on Anniina Kumpuniemi ja esityksen ohjaa Anna-Elina Lyytikäinen. Ensi-ilta on 23. lokakuuta.

Ei kommentteja