Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Tulisielu

Maksim Komaro ei käy Suomessa ollenkaan teatterissa. Toiminnan tekijäksi tunnustautuva nykysirkusmies ei jaksa kuunnella pelkkää puhetta. ”Mukana on myös henkilökohtaista politiikkaa. Joku ei osta Shelliltä bensaa, ja minä en katso teatteria, jossa esiintyjän valmiudet ovat puhumisessa.”
Komaron mukaan taiteidenvälisyys on Suomessa pienten piirien trendi ja teatterielämän lisäksi myös nykytanssikenttä on sulkeutunut.

Ei kommentteja

Artikkelit

Koulu vaihtui radioon

”Olen hermostunut helposti kuunnellessani perinteistä kuunnelmaa. Se on ollut mielestäni auditiivisesti yksiulotteista tai köyhää”, huomauttaa Radioteatterin johtoon siirtynyt Juha-Pekka Hotinen. Hotisen mukaan on ongelmallista, että kuunnelma mielletään yleistyökaluksi, joka määrittää kaikkea, mitä Radioteatterissa tehdään. ”Tämän asian haluan muuttaa”, hän sanoo.
Hotinen kertoo suunnitelmistaan Radioteatterissa ja muistelee menneitä Teatterikorkeakoulun-vuosiaan.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kieli keskellä suuta

Näyttelijä Jari Nissinen sai suuhunsa vieraan kielen Wasa Teaternin ja Riksteaternin Svinalängorna-yhteistuotannossa. Syntyykö rakkaus ruotsiin miehessä, jolle Suomi merkitsee ennen kaikkea kieltä? Kuinka hyppy juopon ruotsinsuomalaisen rooliin sujuu? Näyttelijän työpäiväkirja sukeltaa harjoitusajan harmeihin ja hurmioon.
Myös näyttelijä Nina Jääskeläinen selvitti, millaisia ajatuksia vieraalla kielellä näytteleminen herättää.

Ei kommentteja

Vakiot

Taidetta vai opetusteatteria

Professsori ja kirjailija Jaakko Hämeen-Anttila kävi katsomassa Radio Muezzin -esityksen Juhlaviikoilla, eikä tykännyt. Hämeen-Anttilan mukaan esitys soveltuisi kuitenkin urheiluhulluille ja koululaisille.
”Nuoret näkisivät, että elämä islamilaisissa maissa ei ole pommiuhkia ja konepistooleita”, hän sanoo.

Ei kommentteja

Vakiot

Quo vadis Lainsuojattomat?

Tuli syyskuun alussa käytyä Porissa ja Lainsuojattomilla, siis festivaaleilla, kymmenennen kerran. Edelleenkään ei voi kuin ihailla järjestävän teatterin, siis Rakastajien, organisointikykyä. Toki vettä on virrannut Kokemäenjoessa siitä kun Angelika ja kumppanit kuljettivat kiiretilanteessa katsojia välillä jopa polkupyöriensä tarakoilla seuraavaan esitykseen, mutta kyllä Lainsuojattomat taitaa edelleen olla sujuvimmaksi organisoitu festivaali suomemme maassa. Ainakin sympaattisimmin. Kymmenen vuotta […]

Ei kommentteja

Arviot

Säveltäjä rimpuilee Äiti-Venäjän otteessa

Lähes jokainen tämänvuotinen Juhlaviikkojen Stage-esitys ammensi neuvostolähteestä ehkä toivoen, että menneen muistinpalautuksen kautta ajatus koukkaisi Venäjän nykytodellisuuteen. Murhattujen sananvapauden puolustajien rinnalla taiteilijat ovat välttäneet kuoleman, mutta valtio käyttää taidelaitoksiin hienostuneempia keinoja kiristämällä taloudellisia edellytyksiä. Äkkirikkaiden viihdytyslaitoksiksi muuttuneiden teattereiden rinnalla olemassaolostaan kamppailevat Dimitri Krymovin laboratorion kaltaiset teatterit. Laboratorion työpaikka rakennettiin Ranskaan muuttaneen, suomalaisillekin tutun teatterin uudistajan […]

Ei kommentteja