Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Kohti yhteistä ihoa

Dramaturgi-ohjaaja Pauliina Hulkon mielestä synnintunnon sijaan teatteri voisi siirtyä käsittelemään ruumiin tuntua.
”Ohjaajan on suhtauduttava vakavasti esittäjän ruumiiseen – kuten myös ruumiseen, joka näyttämöllä on. Teoksissani laitan ihmisiä yhteen ja rakennan meille yhteisen ihon.”
Hulkon ajattelu lähtee yhteiskunnasta ja todellisuudesta, mutta samalla sanat, alitajunta ja seksuaalisuus ovat hänen teatterinsa ydintä. Hänelle teatteri on yritystä pitää hyviä voimia liikkeessä.

Ei kommentteja

Vakiot

Sattumaako ei ole?

Tyyppi, joka näyttää pystyyn nostetulta, maailman vanhimmalta sukelluspuvulta, kyttää peukalokyytiä. Raekuuro pomppii kuin popcornit. ”Kaikki mikä voi tapahtua, ei tapahdu!”, rauhoitellaan ilmastonmuutosta voihkivaa. Selaan lehteä. Kritiikin Uutisten mukaan kirjoittamatta jättäminen tuntuu joskus ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Passintarkastuksen jälkeen tuulenpyörre lennättää taivaalta satoja ruplia. Ainakin 15 euron edestä, lasken, kun kuuro loppuu. Mitä näillä taivaallisilla seteleillä tehdään? […]

Ei kommentteja

Arviot

Laulava laatukuva

Alvis Hermanis maalaa freskon nuorison yhteisöllisyydestä. Latvialaisen Alvis Hermaniksen esitys The Sound of Silence on pitkä, soiva, meditatiivinen kuvavirta nuoruuden suloisesta olemuksesta. Sekä Teatterikesässä että Helsingin Juhlaviikoilla nähty esitys ei sisällä ainuttakaan repliikkiä, mutta tekstiä siinä silti riittää. Riian Uuden teatterin esityksessä Simon & Garfunkelin laululyriikan klassikot toistuvat siinä mantran tavoin, uudelleen ja uudelleen. Biisit […]

Ei kommentteja