Artikkelit

Todellisuuden äärellä

”Miksi keksiä fiktiivinen tarina, jos asiat esityksessä voi ilmaista suoremminkin?” kysyy dramaturgi-ohjaaja Katariina Numminen.

Ei kommentteja

Vapauden uudet vaatimukset

Teatterimaailmassa eletään hybridien aikaa. Vapaan kentän neljännen aallon ryhmät rakentavat toimintansa aivan toisin kuin edeltäjänsä.

Ei kommentteja

Talolliset ja talottomat

Viime aikoina on jälleen viritelty keskustelua kulttuurin rahoituksesta; pitäisikö rahoitus kohdistaa seiniin vai sisältöön? Teatterikentän kiista kärjistetään julkisuudessa laitos-teattereiden ja vapaan kentän ryhmien välille.

Ei kommentteja

Veden vallassa

Risto Isomäki maalaa Sarasvatin hiekkaa -teoksessaan tsunamin, joka pyyhkäisee tieltään koko länsimaisen sivistyksen. Japanin katastrofin myötä tekstissä on jotakin hämmentävän tuttua.

Ei kommentteja

Elävät taulut eli maailma kuvina

Elävä taulu on tulkinta jostain toisesta taideteoksesta, alastonmallien signeerausta tai mielen teatteria. Pohjimmiltaan se kertoo sitä, miten miellämme maailmaa kuvina.

Ei kommentteja

Artikkelit 4/2011

Kaikki artikkelit Teatteri-lehdessä 4/2011.

Ei kommentteja

Lastenteatterifestivaalin puolesta

Luimme mielenkiinnolla Kristiina Hurmerinnan kritiikin (Teatteri 3/2011) lastenteatterifestivaaleista, jotka riistävät teattereita ja esiintyjiä maksamalla festivaalivierailuista vain kulukorvauksia ja valitsevat ohjelmistoihinsa korkean taiteellisen tason kustannuksella edullisia esityksiä.

Ei kommentteja