Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Todellisuuden äärellä

”Miksi keksiä fiktiivinen tarina, jos asiat esityksessä voi ilmaista suoremminkin?” kysyy dramaturgi-ohjaaja Katariina Numminen.

Ei kommentteja

Artikkelit

Vapauden uudet vaatimukset

Teatterimaailmassa eletään hybridien aikaa. Vapaan kentän neljännen aallon ryhmät rakentavat toimintansa aivan toisin kuin edeltäjänsä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Talolliset ja talottomat

Viime aikoina on jälleen viritelty keskustelua kulttuurin rahoituksesta; pitäisikö rahoitus kohdistaa seiniin vai sisältöön? Teatterikentän kiista kärjistetään julkisuudessa laitos-teattereiden ja vapaan kentän ryhmien välille.

Ei kommentteja

Artikkelit

Veden vallassa

Risto Isomäki maalaa Sarasvatin hiekkaa -teoksessaan tsunamin, joka pyyhkäisee tieltään koko länsimaisen sivistyksen. Japanin katastrofin myötä tekstissä on jotakin hämmentävän tuttua.

Ei kommentteja

Artikkelit

Elävät taulut eli maailma kuvina

Elävä taulu on tulkinta jostain toisesta taideteoksesta, alastonmallien signeerausta tai mielen teatteria. Pohjimmiltaan se kertoo sitä, miten miellämme maailmaa kuvina.

Ei kommentteja

Artikkelit

Lastenteatterifestivaalin puolesta

Luimme mielenkiinnolla Kristiina Hurmerinnan kritiikin (Teatteri 3/2011) lastenteatterifestivaaleista, jotka riistävät teattereita ja esiintyjiä maksamalla festivaalivierailuista vain kulukorvauksia ja valitsevat ohjelmistoihinsa korkean taiteellisen tason kustannuksella edullisia esityksiä.

Ei kommentteja

Vakiot

Aavesärky

Kun Suomessa nykynäytelmät valtaavat jalansijaa teattereiden ohjelmistoissa ajan hengen ja yhteiskunnallisen liikehdinnän sensoreina, huolehtii Saksa historiansa muistamisesta useilla eri klassikkoversioilla.

Ei kommentteja

Arviot

Prikankantaja pääroolissa

Enemmän kuin esityksenä Turun Kaupunginteatterin tuore produktio Hiljaisuus näyttäytyy tutkielmana. Työryhmä paneutuu näyttelijäntyön sisimpään olemukseen. Tutkimusmatkassa piilee toki kaiken aikaa esityksen elementtejä, ja paikoin nähdään myös kokonaisiksi kasvavia esityskatkelmia.

Ei kommentteja

Vain verkossa

New Karleby lehden liitteenä

”Jälkikäteen ajatellessani New Karlebyn kirjoittamisen prosessia, näen itseni ja Klaussin istumassa Klaussin mökillä Tampereen lähellä Maisansalossa. Molemmilla meillä on kutimet kädessä. Istumme siinä pöydän ääressä. Melko rauhallisina odotamme jommankumman oivaltavan jotain siitä, mitä olemme tekemässä.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Festivaaleja ja tapahtumia kotimaassa

Festivaaleja ja tapahtumia koko maan kattavasti.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Ensi-illat

Teattereiden ensi-illat koko maan kattavasti 25.5.-8.9.2011.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Kesäteatterit

Kesäteatterit koko maan kattavasti.

Ei kommentteja