Artikkelit

Vaara lähestyy

Roi Vaara vie hätkähdyttäviä teoksiaan joka puolelle maailmaa. Taidemaalarina aloittanut artisti päätyi performanssintekijäksi, koska hänen mielestään demokraattisinta on osoittaa, että kaikki ihmiset ovat luovia ja voivat tehdä olemassaolostaan taidetta.

Ei kommentteja

Hävettää!

Harjoituksissa en tuottanut ainuttakaan hyvää ideaa.
Esityksessä olin helkkarin huono.
Lainatiskillä katsoivat hitaasti, kun kerroin olevani näyttelijä.
Kokemuksiaan häpeästä jakavat Tiina Lymi, Teijo Eloranta ja Pilvi Porkola.

Ei kommentteja

Valtuusto – teatteria vai journalismia?

Ohjaaja Susanna Kuparisen ja dramaturgi Ruusu Haarlan mielestä toimittajien suhde politiikkaan on liian lepsu. Heidän tavoitteenaan on, että esitykset puhuvat politiikasta suoremmin kuin media.Ylioppilasteatterin Valtuusto-sarjassa seurataan Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksia. Esitykset perustuvat autenttisiin kokouspöytäkirjoihin.

Ei kommentteja

Théâtre du Soleil on yhä voimissaan

Théâtre du Soleil on käsite. Ariane Mnouchkinen perustama ja edelleen johtama, kulttimainetta nauttiva teatteri juhlii parhaillaan 45. toimintavuottaan. Aurinkoteatterin tämänkeväinen teos Les Naufragés du Fol Espoir (”Hullun Toivon haaksirikot”) on Jules Vernen postuumisti ilmestyneen romaanin inspiroima.

Ei kommentteja

Vapautuspassio uudistaa musiikkiteatteria

”Selvisin yläasteesta, mutta silloin en vielä tiennyt, että koko Suomesta on tulossa suuri yläaste.”Ohjaaja Juhana von Baghin kommentti Vapautuspassion ohjelmalehtisessä kertoo olennaisen esityksestä: taidekorkeakoulujen yhteisponnistus yhdistelee estoitta kovin tavanomaisilta vaikuttavia asioita yhteiskunnallisesti merkittäviin päätelmiin.

Ei kommentteja

Artikkelit 4/2010

Kaikki artikkelit Teatteri-lehdessä 4/2010.

Ei kommentteja