Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Nykysirkuksen nousukausi

Sirkus sai tänä keväänä Helsingin Suvilahdesta ajanmukaisen toimintakeskuksen, joka edesauttaa lajia yhä huikeampiin saavutuksiin.
Teatteri-lehti vie teemanumerossaan lukijansa nykysirkuksen kiehtovaan maailmaan. Alan onnistumisia ja haasteita analysoivat muun muassa Cirko-keskuksen toiminnanjohtaja Tomi Purovaara ja taiteilija Ville Walo.

Ei kommentteja

Artikkelit

Miten hitti synnytetään?

Race Horse Company on suomalaisen nykysirkuksen tuorein menestystarina. Sen vuosi sitten syntynyttä, raivokkaan fyysistä Petit Mal -esitystä on viety vauhdilla ympäri maailmaa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Circo Aereo kiertää Suomen teattereita

Nykysirkuksen kiertuetoiminta Suomessa on aiemmin ollut hankalaa, koska teattereilla ei ole ollut taloudellisia resursseja sirkusvierailuiden kulujen kattamiseen. Circo Aereo on nyt Suomen Kulttuurirahaston avustuksen turvin ryhtynyt esiintymään eri kaupunginteattereissa ja pientenkin paikkakuntien kulttuurikeskuksissa.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kairan kiertäjät

Nykysirkusyhdistys Agit-Cirk suuntaa kohti periferiaa, pohjoista ja itää. Porukka ei pelkää ajella pitkiä metsätaipaleita poromiesten jäljillä eikä astua baarien kansan joukkoon paikallisissa kuppiloissa. Kontissa on sirkusta, runoa ja elävää musiikkia.

Ei kommentteja

Artikkelit

Neidot, amatsonit, jumalattaret

Nykysirkus pyrkii purkamaan lajiin liitettyjä kliseisiä sukupuolirooleja. Mutta saako nainen trapetsilla vieläkään olla lihaksiskas ja lyhyttukkainen?

Ei kommentteja

Artikkelit

Maailma sulaa – entä sirkus?

Kroatialainen Ivan Kralj on Euroopan keskeisiä nykysirkustuntijoita. Hän näkee lajin kehityksessä kaksi suuntaa: vaaraan ja tuhlailevaan estetiikkaan sekä pienimuotoisiin kohtaamisiin perustuvat esitykset.

Ei kommentteja

Artikkelit

Kristian Smeds sai Eurooppa-palkinnon

Kristian Smeds vastaanotti huhtikuussa Pietarissa Euroopan uusien teatteritodellisuuksien palkinnon, European Prize for New Theatrical Realities. Saman palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muiden muassa liettualaiset Eimuntas Nekrošius ja Oskaras Koršunovas sekä latvialainen Alvis Hermanis.

Ei kommentteja

Artikkelit

Löysäilevätkö lastenfestarit?

”Lähtisikö Hynnisen Jorma vetäisemään festivaalikeikan vain matka- ja majoituskuluin pelkästä esiintymisen onnesta vuodesta toiseen? Tuskin.”
Ohjaaja Kristiina Hurmerinta kritisoi lastenteatterifestivaaleja, joille värvätään esityksiä pelkillä kulukorvauksilla. Hän muistuttaa, että laatuun satsaaminen vaatii rahaa ja vankkoja taiteellisia linjauksia.

Ei kommentteja

Arviot

Karu paluu Pohjanmaalle

Utopia uudesta New Karlebyn yhteiskunnasta Grönlannissa, ja lopullinen ratkaisu ilmastonlämpenemiseen ovat ajaneet karille. Toivo on mennyt. Onnettomuudet seuraavat toisiaan. Ryvettyneet sankarit palaavat kotiin. Kuolema kiiruhtaa kantapäillä.
Leea Klemolan ja Klaus Klemolan New Karleby Tampereen Teatterissa on arktisen trilogian synkin mutta hauskin osa.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Tanssi- ja Teatteri-lehti yhdistyvät

Tanssi- ja Teatteri-lehti yhdistyvät ja Teatteri-lehdelle valittiin uusi hallitus.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Suomen Teatterit ry:n uusi hallitus

Suomen Teatterit ry valitsi hallituksensa puheenjohtajana jatkamaan Lasse Eskosen Tampereelta. Uusina jäseninä Suomen Teatterit ry:n hallitukseen tulivat Jussi Helminen (Espoon Kaupunginteatteri), Pasi Laukka (Oulun Kaupunginteatteri), Harri Natunen (Rauman Kaupunginteatteri), Johan Storgård (Svenska Teatern) ja Mansi Stycz (Teatteri Mukamas). Hallituksessa jatkavat Ilkka Laasonen, Esa Perttu, Maarit Pyökäri ja Tuula Öhman.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Kantaesitystuet näytelmille jaettiin

Valtion näyttämötaidetoimikunta on jakanut 230 000 euroa näytelmäkirjallisuuden kantaesitystukeen vuodelle 2011. Tukea myönnettiin suomalaisessa ammattiteatterissa kantaesityksensä vuoden 2010 aikana saaneille näytelmille.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Myrsky-nuorisohanke jatkuu

Suomen Kulttuurirahaston aloittama valtakunnallinen nuorten suurhanke Myrsky siirtyy osaksi Suomen lasten ja nuorten säätiön toimintaa. Kulttuurirahasto on rahoittanut ja hallinnoinut hanketta kolme vuotta ja samalla aktiivisesti hakenut toiminnalle jatkajaa. Suomen lasten ja nuorten säätiön projektille osoittama kokonaisrahoitus ensimmäisenä vuonna on 600 000 euroa.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Teatterikorkeakoulu kannattaa taideyliopistoa

Opetus- ja kulttuuriministeriö asetti viime kesäkuussa työryhmän pohtimaan Teatterikorkeakoulun, Kuvataideakatemian ja Sibelius-Akatemian yhdistymistä Taideyliopistoksi. Vuoden loppuun asti työskennelleen työryhmän vetäjänä toimi Kansallisoopperan pääjohtaja Päivi Kärkkäinen. Teatterikorkeakoulun edustajina ryhmässä olivat hallituksen puheenjohtaja Maria-Liisa Nevala ja rehtori Paula Tuovinen.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Ensimmäiset TINFO-käännösapurahat jaettu

Tinfo – Teatterin tiedotuskeskus on tämän vuoden alusta jakanut apurahoja suomalaisten näytelmien kääntämiseen muille kielille.

Ei kommentteja