Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Ryhmis kaavaili nuoriso-osastoa

Riippuvainen totuudesta

Ohjaaja Mika Myllyaholle henkilökohtaisuus on taiteen tekemisen ydintä.
”Paniikkihäiriö on toiminut työni indikaattorina. Kyse on eräänlaisesta herkkyyden muodosta, ahdistuksen kasvamisesta silloin, kun ajaudun liian kauas totuudesta. Minua kiinnostaa totuus ihmissuhteissa ja teatterissa.”
Ryhmäteatteria johtavan Myllyahon näyttämötekstit on hiljattain löydetty eri puolilla Eurooppaa. Itse hän ei miellä itseään näytelmäkirjailijaksi, vaan kirjoittavansa näyttämölle.
Myllyaho kertoo myös siitä, miten Ryhmäteatterin nuoriso-osastosuunnitelmat kariutuivat rahoitusvaikeuksiin.

Ei kommentteja

Artikkelit

Lähiöpihoilta napajäätikölle

Suomalaisen lastenteatterin sanotaan elävän nousukautta. Se näkyy laajentuneena tarjontana ja uusien ryhmien syntymisenä. Isot teatterit satsaavat komeisiin lastentuotantoihin, mutta pienet ryhmät tekevät työtä kestokykynsä rajoilla. Teatteri-lehti tekee katsauksen kauden esityksiin, ilmiöihin ja festivaaleihin sekä vierailee espoolaisessa Teatteri Hevosenkengässä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Ohjaaminen ja eroottisuus

Millaiset valtuudet ohjaajalla on suhteessa näyttelijöihin? Mikä merkitys seksuaalisuudella on työskentelyssä? Seksuaalisuus työskentelyyn tulee mukaan, kun ohjaajan perustehtävistä päästään taiteen tekemiseen, tietää ohjaaja Janne Saarakkala. Hän muistelee professorinsa Raila Leppäkosken oppeja aiheesta. ”Leppäkoski sanoi ohjaajaopiskelijoille, että ajatelkaapa, millä tavalla rakastelette. Pohdittuamme asiaa hän sanoi hetken päästä, että no niin, sillä tavalla te sitten ohjaattekin. Ihmisen […]

Ei kommentteja

Vakiot

Nyt ei ole uhrautumisen aika

Edellisen laman aikana olin näyttämötaidetoimikunnan puheenjohtaja. Ja sanomalehden kulttuuriosaston päällikkö. Ja kuvataiteilijan vaimo. Yhdistelmä uhkasi käydä terveyden ja itsetunnon päälle, kun joka puolella kuului juustohöylän suhinaa, lihakirveen pauketta ja rahahanojen tukkiutunutta korahtelua. Kollegakin kruunasi minut maailmalta tuliaiseksi tuomallaan juustohöyläpinssillä. Viinanen ja hänen jälkeensä aikojen jo kohentuessa Niinistökin valtiovarainministerinä jakelivat niin kulttuurivihamielisiä lausuntoja, etten niitä ikinä […]

Ei kommentteja

Arviot

Räävitön omakuva

Teatteri Viiruksen ja Nya Rampen -ryhmän esityskokonaisuudessa Finland/Svensk? suomenruotsalaiset näyttävät itsensä eristäytyneenä ja omaa ylemmyyttään suojelevana rasistisena kansanosana. Näkemys säälittävistä suomenkielisistä räkäjuopoista on myös tyly. ”Ei näin sovi tehdä! Tällaista todellisuuden paljastumista tapahtuu teatterin katsomossa hyvin harvoin”, innostuu Marja Silde arvostelussaan. Teater Viiruksen ja Nya Rampen -ryhmän valmistama esityskokonaisuus Finland/Svensk? sisältää kolme erillistä pienoisnäytelmää, jotka […]

Ei kommentteja

Vain verkossa

Näytelmien kantaesitystukia 75 hakijalle

Valtion näyttämötaidetoimikunta on jakanut 240 000 euroa näytelmäkirjallisuuden kantaesitystukeen vuodelle 2009. Tukea myönnettiin suomalaisessa ammattiteatterissa kantaesityksensä vuoden 2008 aikana saaneiden näytelmien perusteella. Hakemuksia saapui yhteensä 109 ja kantaesitystukea myönnettiin 75 hakijalle tai työryhmälle.

Ei kommentteja