Vain verkossa

Tanssin Aika -festivaalille uusi taiteellinen johtaja

Jyväskylässä järjestettävän Tanssin Aika -festivaalin uudeksi taiteelliseksi johtajaksi valittiin tammikuussa koreografi, tanssija Teemu Kyytinen.

Ei kommentteja

Julkaisu tukemaan yleisötyötä

Tampereen yliopiston Tutkivan teatterityön keskuksen ”Ylös – ammattiteattereiden yleisötyön kehittäminen” -hanke päättyi joulukuussa 2010. Hankkeen tavoitteena oli kehittää ammattiteattereiden yleisötyötä ja lisätä yleisötyön ja soveltavan teatterin tekemistä Suomessa sekä synnyttää uutta soveltavan teatterin yritystoimintaa.

Ei kommentteja

Suomi-palkinto Hannu-Pekka Björkmanille

Opetusministeriön vuosittain jakamat Suomi-palkinnot jaettiin joulukuussa seitsemälle eri taiteenalalle. Palkinto on suuruudeltaan 30 500 euroa. Vuoden 2010 palkittujen joukossa oli näyttelijä Hannu-Pekka Björkman.

Ei kommentteja

Outi Mäenpäälle parhaan sivuosaroolin Guldbagge Sovinto-elokuvasta

Näyttelijä Outi Mäenpää palkittiin tammikuussa parhaasta sivuosaroolista Ruotsin Guldbagge-gaalassa. Outi Mäenpää esittää siirtolaisuudesta kertovassa, Pernilla Augustin Sovinto-elokuvassa perheen äitiä Ailia joka alkoholisoituu ja sairastuu syöpään. Pernilla August sai palkinnon parhaasta ohjauksesta.

Ei kommentteja

Yrityksiltä niukasti tukea taiteelle

Taiteen keskustoimikunnan joulukuinen selvitys osoittaa suomalaisten liikeyritysten käyttäneen vuonna 2008 taiteisiin ja kulttuuriin vähemmän varoja kuin vuosituhannen alussa. Yritysten tuki taiteille on pienentynyt koko 2000-luvun ajan. Sen sijaan tuen saajissa ja käytetyissä tukimuodoissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia.

Ei kommentteja

Tampereen Teatterikesän kuulumisia

Tampereen Teatterikesälle valittiin joulukuussa uusi hallitus, joka puolestaan valitsi festivaalin puheenjohtajaksi jo viime vuonna puheenjohtajana toimineen Esko Roineen ja varapuheenjohtajaksi Yrjö Juhani Renvallin.
Joulukuun vuosikokouksessa valitut hallituksen jäsenet ovat Reino Bragge (uusi), Tuija Flinck, Vilhartti Hanhilahti, Jaakko Karankoski (uusi), Virpi Koskela (uusi), Johanna Loukaskorpi (uusi), Inkeri Mertanen (uusi) , Riku Suokas ja Juhana Suoniemi.
Näin joukkonsa koonnut [...]

Ei kommentteja

Korjaamon Stage -festivaali laajenee

Stage -festivaali täyttää tänä vuonna 5 vuotta ja laajenee vanhetessaan niin että Korjaamo Teatteri perustaa elokuisen Stage-festivaalin rinnalle lisäksi kaksi uutta festivaalia: Stage på svenska järjestetään maaliskuussa ja Stage po-russki marraskuussa.

Ei kommentteja

Apurahoja ja avustuksia vuodelle 2011

Valtion näyttämötaidetoimikunta jakoi 2 986 000 euroa näyttämötaiteen kohdeapurahoihin, erityisavustuksiin ja toiminta-avustuksiin vuodelle 2011. Kohdeapurahoja jaettiin 36 taiteilijalle tai työryhmälle, yhteensä 153 000 euroa. Hakemuksia saapui 121. Erityisavustuksia jaettiin 11 yhteisölle, yhteensä 61 000 euroa. Hakijoita oli 61.

Ei kommentteja

Lastenteatterintekijät kokoontuvat

Assitej Internationalin 17. maailmankongressi Building Bridges, Crossing Borders pidetään toukokuussa 2011 Ruotsin Malmössä ja Tanskan Kööpenhaminassa. Osana kongressia on lasten ja nuorten esittävän taiteen festivaali, joka keskittyy uusiin näytelmäteksteihin ja heijastaa alan tämän hetken tilannetta.

Ei kommentteja