Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Runollinen ja groteski

Hannu-Pekka Björkman tekee Kansallisteatterin Idiootin ruhtinas Myškininä roolityön, jossa katsoja tuntee olevansa käsittämättömän äärellä.

1 kommentti

Artikkelit

Rakastan näyttelijää

Mitä Näyttelijä on minulle? Kysyn itseltäni. Vastaukseni on yksinkertainen ja selvä. Näyttelijät ovat ihmiskunnan valittu kasti, he ovat ”valkoinen luu”, joka koostuu miehestä ja naisesta, he ovat puolijumalia ja hengen aristokraatteja, he ovat ihmisen keskus, se piste hänessä, josta kaikki lähtee, he ovat lähettäviä šamaaneja ja vastaanottavia majakoita, he ovat rituaalista ja sakraalia energiaa…
Teatteri-lehti julkaisee ennen julkaisemattoman proosakatkelman Andri Žoldakin Venäjällä pian ilmestyvästä kirjasta Aurinko Prometeuksen silmissä, jossa hän kertoo teatteriteorioistaan.

Ei kommentteja

Artikkelit

Slovenia masturboi kovakouraisesti

Slovenia selvisi Jugoslavian hajoamissodasta vuonna 1991 kymmenessä päivässä. Väki-valtaisen kuoleman uhka ja muisto eivät nähtävästi rasita, mikä on tietysti hyvä sikäli, että pieni valtio vaikuttaa herttaiselta kansalaisyhteiskunnalta.
Mutta teatterissa on toisin. Esitykset käyvät yleisön päälle.

Ei kommentteja

Artikkelit

Oivaltavan eettinen festivaali

Baltic Circle -festivaali on kymmenen olemassaolovuotensa aikana kehittynyt kommunikoivaksi kohtaamispaikaksi tekijöille ja yleisölle. Sen ohjelmisto on pienimuotoista mutta laadukasta. Viimeisimmässä tapahtumassa keskiöön nousi kierrätyksen ajatus monella tasolla.

1 kommentti

Artikkelit

Matka syvemmälle

Miten näyttelijä voi toteutua taiteilijana?

Marjaana Kuusniemi keskustelee kolmen kollegansa – Terhi Panulan, Tuire Tuomiston ja Kira Boesen-Muhosen – kanssa näyttelijäntyön ytimestä: miten löytää tekemisen mielekkyys, ja millaisin työtavoin voi toteuttaa itseään mahdollisimman kirkkaasti ja antautuen.

Ei kommentteja

Vakiot

Näyttelijä Outi Kavénin allakassa

AION KATSOA Kristuksen morsiamen Kansallisteatterissa. Aihepiiri on ollut liiankin ajankohtainen viime syksynä. Ryhmikseen maaliskuussa tuleva Eduskunta olisi mielenkiintoista nähdä näin vaalien alla. Lisäksi haluan nähdä Teatterikorkeakoulun tanssiryhmän TADaC:n esitykset Tumma ja Nimeämätön.

Ei kommentteja

Vakiot

Roiha Berliinistä, päivää!

”Kansallistunne nostaa voitonriemuista päätään – pieleen menee mykkyys ja masennus, vajaaksi jää saksalaiselta Suomi-jurottamisen ydin.”

Ohjaaja Mikko Roiha kirjoittaa avauskolumnissaan Berliinin Deutsches Theaterissa esitettävästä Aki Kaurismäen Mies vailla menneisyyttä -tulkinnasta.

Ei kommentteja

Arviot

Totuutta ei voi estää

Kauhistavalla enkelillä, joka rojahtaa newyorkilaisen aidsia sairastavan homoraukan katosta sisään, on melko iso ego ja hiukan tautologinen ilmaisutapa. Tässä toisessa suomalaisessa, Johanna Freundlichin ohjaamassa Angels in America -tulkinnassa tuon taivasperäisen hermafrodiittisanansaattajan viesti jää kyllä näytelmän kuviossa vähän epäselväksi. Se on kirjailija Tony Kushnerin vika, mutta suunnilleen ainoa.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Korjaamon Stage -festivaali laajenee

Stage -festivaali täyttää tänä vuonna 5 vuotta ja laajenee vanhetessaan niin että Korjaamo Teatteri perustaa elokuisen Stage-festivaalin rinnalle lisäksi kaksi uutta festivaalia: Stage på svenska järjestetään maaliskuussa ja Stage po-russki marraskuussa.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Apurahoja ja avustuksia vuodelle 2011

Valtion näyttämötaidetoimikunta jakoi 2 986 000 euroa näyttämötaiteen kohdeapurahoihin, erityisavustuksiin ja toiminta-avustuksiin vuodelle 2011. Kohdeapurahoja jaettiin 36 taiteilijalle tai työryhmälle, yhteensä 153 000 euroa. Hakemuksia saapui 121. Erityisavustuksia jaettiin 11 yhteisölle, yhteensä 61 000 euroa. Hakijoita oli 61.

Ei kommentteja

Vain verkossa

Lastenteatterintekijät kokoontuvat

Assitej Internationalin 17. maailmankongressi Building Bridges, Crossing Borders pidetään toukokuussa 2011 Ruotsin Malmössä ja Tanskan Kööpenhaminassa. Osana kongressia on lasten ja nuorten esittävän taiteen festivaali, joka keskittyy uusiin näytelmäteksteihin ja heijastaa alan tämän hetken tilannetta.

Ei kommentteja