Teatteri & Tanssi & Sirkus

Lehti 6-7 on ilmestynyt – anna meille palautetta lehdestä klikkaamalla TÄSTÄ!

Koko maan esityskalenteri

Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehti tarjoaa nyt ainoana Suomessa koko maan esityskalenterin ensi-iltoineen.

Oletko menossa Itä-Suomeen, Pohjanmaalle tai vaikkapa pääkaupunkiseudulle? Katso mitä sillä alueella tarjotaan.

Esityskalenterissa teatterin, tanssin, sirkuksen ja oopperan toimijat ilmoittavat esityksistään. Kalenteri päivittyy kahdeksan kertaa vuodessa, aina lehden uuden numeron ilmestyttyä.

Ilmoitukset esityskalenteriin riitta.mattila@teatteritanssi.fi. Painetussa lehdessä hinta 2,5 €/palstamillimetri + alv.

Artikkelit

Teatteri on perhe

”Jos ihminen voi jatkuvasti valita työtoverinsa ja ystävänsä, se eristää ja tekee yksinäiseksi”, väittää Kaija Viinikainen.

Ohjaajan mukaan pärjääminen saman työryhmän kanssa pakottaa ymmärtämään erilaisia persoonallisuuksia ja työtapoja.

Alan varjopuoleen kuuluu nykyajassa toistuva viesti, joka vaatii teattereita koko ajan säästämään.
”Se kyseenalaistaa työmme merkityksen ja syö tekijöiden motivaatiota”, Viinikainen sanoo.

Ei kommentteja

Artikkelit

Tähti toisaalla

Pääkaupunkiseudun ulkopuolella työskentelee näyttelijöitä, jotka ovat paikalliselle yleisölle rakkaita. Yksi heistä on oululainen Tuula Väänänen, joka ei silti suostu omalla kohdallaan puhumaan tähteydestä.

Ei kommentteja

Artikkelit

Voimaa, hulluutta ja kipua

”Kun kerroin Saksassa lähteväni ohjaamaan Suomeen, muut ohjaajat sanoivat, että no joo, se suomalainen teatterihan on vähän sitä sun tätä… Eihän se ole kovin tunnettuakaan. Näyttelijät ovat varmaan sellaisia omanlaisiaan, rauhallisia”, ukrainalainen Andriy Zholdak kertoo. Suomalaiset näyttelijät yllättivät kuitenkin Turussa ohjanneen Zholdakin.”Suomalaisten sisällä on paljon piilotettua ja salattua. Siellä on voimaa, hulluuttakin ja paljon kipua. Sen kivun olen nähnyt. Suomalainen näyttelijä on kuin Pandoran lipas. Miten sen saisi auki?”

Ei kommentteja

Artikkelit

Mikko Viljanen ja tarinan tärkein

”Taito syntyy osittain halusta jäljitellä jotain sellaista, jota on tehty aikaisemmin, jonka tunnistaa ja jota ihailee. Kaikki jäljittelevät, lapsikin oppii ihmiseksi jäljittelemällä”, sanoo Teatterikorkeakoulun dramaturgian lehtori Mikko Viljanen.

Ei kommentteja

Vakiot

Suomen Assitejn puheenjohtaja, näyttelijä Irina Pulkan allakassa

1. Aion katsoa maaliskuussa Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa BRAVO!-festivaaleilla mahdollisimman monta esitystä. Tanskalaisen Graense-loes-ryhmän Fucking alone – yksin on suosikkini. Se on aikuisillekin.

Ei kommentteja

Arviot

Rehelliset hiukset

Petra von Kant katkerana Kansallisteatterissa Koko miesmuistin ajan, siis ainakin syksyn 2009 ensi-illoissa, Kansallisteatterissa on käytetty peruukkeja paljon ja taidokkaasti. Tuntuu kuin hiuslaite olisi kasvanut koristeen roolista ohjauksen osaksi. Hauskaa, että ohjaajille on tullut tällaista luottamusta ja uskallusta. Eri esitysten käsiohjelmissa mainitaan monta tekijännimeä, mutta nyt kehu kohdistuu Riikka Saukkoseen ja Pekka Helyseen, joiden naamiointi, […]

Ei kommentteja