Muusikko Jimi Tenor ihmettelee teatterimaailman kummallisuuksia.

”Welcome to Hell”, oli muusikkokaverini kommentti, kun sanoin meneväni teatteriin tekemään musiikkia. “Kaikki tulee muuttumaan juuri silloin, kun olet saanut kappaleet valmiiksi. Ennen esitystä koko näyttelijäkaarti saa hermoromahduksen. Varaudu.”

Hmm, kuulostaa mielenkiintoiselta. En ole ollut elämässäni oikeastaan missään tekemisissä teatterin kanssa. Harjoituksien määrä yllätti. Musiikkipuolella on yleensä parit treenit, ja se on siinä. Svenska Teaterniin tulevaa Tanya Weinsteinin ohjausta Dagarnas Skum harjoitellaan kuitenkin viikkokaupalla.

En yleensä käytä pukua jokapäiväisessä elämässäni, mutta jostain syystä menin ensimmäisiin harjoituksiin puku päällä. Asu oli huonoin mahdollinen, sillä harjoitukset olivat sataprosenttisen fyysisiä. Venytyksiä, tanssiliikkeitä, hyppyjä – muutama vähän yllättävän rajukin harjoitus, kuten naispuolisen kanssanäyttelijän naamaan kovaa läpsääminen. Ohjaajan mukaan siihen ei kuitenkaan ole kukaan vielä kuollut.

Asu vaihtui siis verkkareihin ja t-paitaan. Tyttäreni oli tyytyväinen, että jouduin kuntoilemaan harjoituksissa. Vatsani oli kuulemma jo pienentynyt ensimmäisen viikon jälkeen.

Lue koko Jimi Tenorin työpäiväkirjaote Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehdestä 7/2016.