Sanat ovat turhia

Privaatisti klovni Jenni Kallo

Leipää, ei sirkushuveja?

Riina Maukolan pääkirjoitus

Elämänsä näyttämöllä

Ohjaaja Milja Sarkola on käsitellyt töissään identiteettiä, ihmisyyttä ja seksuaalisuutta. Esitykset voi yhdistää hänen omaan elämäänsä - ja ei voi. Ne ovat teatteriin tuotua fiktiota, mutta moni kokee ne omakseen.
Sara Nyberg

Tragedialta vältyttiin

Laura Gustafssonin kolumni

Suuri pamaus Hollannissa

Hollannin taidekentällä tapahtui viisi vuotta sitten kohtalokas käänne. Oikeiston ja populistien vaalivoiton jälkeen kulttuuribudjettia leikattiin yli viidennes. Suuret instituutiot selvisivät romahduksesta kohtalaisesti, mutta uutta luova kokeellinen taide sai suoranaisen halvauksen.
Minna Tawast ja Annukka Ruuskanen

Näytteleminen on ihmisenä olemista

Cécile Orblinin mukaan taide on myötätuntoa olemassaolonsa puolesta kamppailevia ihmisiä kohtaan.
Matti Tuomela

Voileipäpöydän arvonpalautus

Suomen Kansallisteatterin ohjelmistossa on purtavaa moneen makuun.
Outi Lahtinen

Huumoria vai patetiaa

Kirjailija Riina Katajavuori valmistaa romaanistaan kuunnelmaa, määrittelee säveltäjä Kerkko Koskiselle, ovatko laulut P vai H, ja tuohtuu unessa kuunnelman hahmoille.

Voodoosta swagiin

Tanssitaiteilija Sonya Lindfors etsi Länsi-Afrikasta kehollisen itsetunnon aineksia. Beninissä kalastajien nuotanvetokin on tanssiteos.
Uupi Tirronen

Pimahtaneiden parissa

Cilla Back on työskennellyt ympäri Eurooppaa juurtumatta minnekään. Hänestä jokaisen on tärkeää kohdata yksinäisyytensä.
Eeva Kauppinen

Aktiivinen katsoja pelaa teatteria

Pelit ovat saapuneet esittäviin taiteisiin. Ne tarjoavat kuvaston, teemoja ja tarinoita sekä kuljettavat esityksiä syvemmällä tasolla.
Sami Henrik Haapala