Itä-Savo-lehden mukaan Savonlinnan kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että teatteriyhdistyksen avustusta ei leikata, jos Savonlinnan Teatteri siirtyy Savonlinnasaliin. Siinä tapauksessa Savonlinnasalilta leikattaisiin 150 000 euron summa.

Jos teatteri ei siirry Savonlinnasaliin, teatteriyhdistyksen avustuksesta ja Savonlinnasalilta esitetään leikattavaksi 75 000 euroa molemmilta. Esitys juontaa lehden mukaan valtuuston kesällä säästöohjelman yhteydessä tekemään periaatepäätökseen, jonka mukaan Savonlinnasalin ja Savonlinnan Teatterin tilakustannuksista säästetään yhteensä 150 000 euroa.

Kaupunginhallitus äänesti teatterista useampaan kertaan. Valtuusto päättää kaupungin ensi vuoden talousarviosta ensi maanantaina 11.11.
Kaupunginhallitus äänesyksellä teatterin Olavinkadun remonttirahat poistettiin ensi vuoden talousarvioehdotuksesta.

Kaupunginjohtaja Janne Laine oli esittänyt Olavinkadun viisivuotisen remontin käynnistämistä ensi vuonna, jos kahden miljoonan euron työhön saadaan 800 000 euron EU-avustus.

Seuraavassa on teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemen kommentteja liittyen teatteritoiminnan siirtymiseen Savonlinna-saliin:
Kumpi on parempi vaihtoehto, rahanleikkaus vai muutto Savonlinna-saliin?
-Valtuusto päättää asian 11.11. olevassa kokouksessa. Kumpikin vaihtoehto mietityttää ja molemmat vaihtoehdot tarkoittavat toiminnan uudenlaista arviointia. Sinällään teatterin kehittäminen ja uudelleen arviointi ovat vain hyvä asia. Tilanne haastaa hakemaan uudenlaisia toimintatapoja. Mutta sanotaan vaikka näin, että sarjassamme ”urani kummallisemmat tilanteet” Top 3 listan kärjessä tilanne. Summa summarum en osaa arvottaa nyt vielä tilannetta kumpi parempi.
Voiko sali toimia kaikenlaisen teatteriohjelmiston käytössä?
-Sali on musiikkisali ja kuinka se soveltuu puheteatterin käyttöön on arvoitus ja tutkittava tarkoin. Ainakin isompia musiikkiteoksia sinne voi tehdä. Tätähän meiltä onkin pyydetty nykyisen Salin johdon puolelta ja omistajankin puolelta.
Onko käyty keskusteluja yhdistymisestä esimerkiksi Varkauden Teatterin kanssa?
-Ei ole käyty. Uusista yhteistyöavauksista kyllä on käyty muiden VOS- ja vapaiden ryhmien kanssa.

Teatterijohtajaa haastatteli Teatteri&Tanssi-lehti