Lasten teatteritapahtuma Riihimäellä

Lasten teatteripäivät järjestetään Riihimäellä 22.-23.3.2014. Ryhmien ilmoittautuminen tapahtumaan on alkanut. Ryhmät ovat tervetulleita joko esiintymään tai katsomaan esityksiä. SPOTTI - Lasten Teatteripäivät järjestävät Suomen Harrastajateatteriliitto, Riihimäen kaupunki, Riihimäen Nuorisoteatteri ja Riihimäen Teatteri.

Ohjelmassa on muun muassa lasten esittämiä teatteriesityksiä, juhlakulkue, teattereiden väliset olympialaiset sekä lastendisco.

Esityksiä katsoo teatterin ammattilaisista ja lapsista koostuva raati. Esiintymään on tulossa lasten ryhmiä eri puolilta Suomea. Ohjelmistossa on klassikkosatuja, lasten omia tekstejä, ja musikaaleja. Mukana on myös riihimäkeläisiä ryhmiä. Esityksiä katsellaan viikonlopun aikana eri puolilla Riihimäkeä teattereissa ja koulujen juhlasaleissa.

Aikuisille, ryhmien ohjaajille ja kaikille kasvatustyöstä kiinnostuneille järjestetään lisäksi seminaari, jonka tähtäimenä on lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisy, teemana muun muassa draama leikin syventäjänä.
Seminaarissa puhuu muun muassa psykologi, teatteripedagogi Patrik O´Dwyer Irlannista.
Suomen Harrastajateatteriliitto on järjestänyt valtakunnallisia lasten teatteripäiviä vuodesta 1978 alkaen.