Suomen Kansallisbalettiin perustettu nuorisoryhmä on aloittanut toimintansa. Toukokuussa 2014 nähdään Alminsalissa nuorisoryhmän tanssijoiden ilta, joka koostuu useista eri koreografien teoksista. Alminsalin tuotanto on samalla osa nuorisoryhmän koulutusta. Tämän lisäksi nuorisoryhmän tanssijat työskentelevät Kansallisbaletin tanssijoiden rinnalla Kansallisbaletin tuotannoissa ja harjoituksissa, ja ensimmäisenä ryhmän tanssijoita nähdään Prinsessa Ruususessa lokakuussa 2013.

Nuorisoryhmään sekä yhtä aikaa avoinna olleisiin Kansallisbaletin määräaikaisiin tanssijan sijaisuuksiin haki yhteensä 1 200 tanssijaa. Heistä 130 valittiin koetanssiin todistusten, videoiden ja kuvien perusteella. Yhteensä 65 tanssijaa osallistui Helsingissä elokuussa pidettyyn koetanssiin, ja tämän lisäksi osa valituista on suorittanut koetanssin myöhemmin elo-syyskuun aikana.
Nuorisoryhmän toimintaa rahoittaa Jane ja Aatos Erkon säätiö toukokuussa myönnetyllä kolmevuotisella 900 000 euron suuruisella avustuksella.

Nuorisoryhmään on kiinnitetty tällä hetkellä kymmenen iältään 18–22-vuotiasta tanssijaa, joilla on klassisen baletin ja nykytanssin koulutus. Ryhmän tanssijoista Lilli Dahlberg, Suvi Honkanen, Vilma Hyrkäs ja Pauliina Pakarinen ovat työskennelleet Kansallisbaletissa viime kaudella tanssijaharjoittelijoina. Muut ryhmään valitut tanssijat ovat Isabella Casola, Andrea Laššáková, Andrea Mocciardini, Thibault Monnier, Hasan Topcuoglu ja Claudi Vilaseca. Ryhmään voidaan ottaa yhteensä enintään 12 tanssijaa, ja kaksi jäljellä olevaa paikkaa täytetään syksyn aikana koetanssista valittavista hakijoista. Nuorisoryhmän tanssijoiden sopimus jatkuu 31.5.2014 saakka.