UrbanApa 2013 on 19.-28.9.2013 järjestettävä kymmenenpäiväinen festivaali joka valtaa kolme eri taideinstituutiota ympäri Helsinkiä.

UrbanApa on helsinkiläisten ammattitaiteilijoiden Sonya Lindforsin ja Anniina Jääskeläisen alullepanema monialainen urbaanin taiteen yhteisö.

UrbanApa 2013 -festivaali koostuu kolmesta kokonaisuudesta Stoassa, Ateneumissa sekä Lavaklubilla.

UrbanApa 2013 //Ateneum 19.-22.9.2013, Kaivokatu 2 HKI

UrbanApa 2013// Stoa 25.-28.9.2013, Turunlinnantie 1, HKI

UrbanApa MUS!C //Lavaklubi 26.-28.9.2013, Läntinen Teatterikuja 1, HKI

Tarkemmat aikataulut ja infot

www.urbanaba.fi

www.facebook.com/urbanapa

Tanssin Aika -festivaali järjestetään Jyväskylässä 25.-28.9. Kahdeksatta kertaa järjestettävän festivaalin ohjelmiston on koostanut taiteellinen johtaja Teemu Kyytinen. Monimuotoisessa ohjelmistossa on nähtävissä yhteiskunnallista kantaaottavuutta sekä viitteitä muista tanssi- ja taidemuodoista kuten tanssiteatterista, katutanssista ja tangosta.

26.9.  Minna Tuovisen ja Martin Heslopin koreografia Tango Noir, joka on uniikki yhdistelmä tangoa ja nykytanssia. Illassa nähdään myös tanssijoiden Buenos Airesissa kuvaama dokumentti A step in the Tangocean.

27.9. Teemu Kyytisen Tanssiryhmä Off/Balancelle tekemä koreografia Void.

Perjantain yhteisilta tarjoaa Dance-ohjelmastakin tutun Ima Iduozeen soolon This is the Title sekä Jarkko Lehmuksen ja Johanna Nuutisen teoksen Re-touch.

28.9. Lapsille suunnattuja Tanssitarinoita, joita tarjoilevat Maria Kananen ja Maija Ikonen. Teos sisältää esityskatkelmia ja kokemuksellisia tanssituokioita, joihin katsojat voivat halutessaan osallistua. Samana päivänä Cecilia Moision koreografia Juxtapose saa Suomen ensi-iltansa. Teos on samalla tanssi- ja teatteriteos, joka yhdistelee eri ilmaisumuotoja. Festivaali huipentuu Alpo Aaltokosken koreografiaan Together joka on duetto yhdessä olemisesta, mutta sen voi nähdä myös ajankohtaisena puheenvuorona tasa-arvoisen parisuhteen puolesta.

Ilmaisohjelmisto on painottunut perjantaihin, jolloin tanssia voi tulla katsomaan Suomen käsityön museolle ja Jyväskylän matkakeskukselle. Museolla nähdään tanssija Milla Virtasen ja muusikko Anssi Laihon esittämä Ramona, joka on luotu osaksi Maria Littowin Omat Polut- installaatiota. Koreografi Reija Wäreen soolo Etcetera puolestaan on nähtävissä päivän aikana kaksi kertaa matkakeskuksella.

Oheisohjelmisto osallistaa yleisöä monin tavoin. Keskustelemaan tanssikirjoittamisen tilasta pääsee Writing Movement -paneelikeskustelussa, joka järjestetään kaupunginteatterin lämpiössä torstaina. Samana iltana voi seurata tanssia että tanssia itse Keski- Suomen Tanssin Keskuksen kanssa yhdessä järjestettävässä UP-klubi Goes Tanssin Aika -illassa Popparissa. Perjantaina yleisö pääsee kokeilemaan valomaalausta Valoa Liikkeessä -tapahtumassa Valtiontalon edustalla, yhteistyössä mukana ovat Valon kaupunki ja ArtLeak. Päätöspäivänä Stage on vapaa jälleen kaikille esiintymishaluisille Jyväskylän Tanssiopistolla.