Yhteisellä areenalla

Sibelius-Akatemia, Teatterikorkeakoulu ja Kuvataideakatemia yhdistyivät Taideyliopistoksi. Uusi rehtori Tiina Rosenberg pitää yhdistymistä tieteen ja taiteen hengen mukaisena. Teatterikorkeakoulun viimenen rehtori Paula Tuovinen teki hankkeen eteeen töitä viisi vuotta.

Nina Jääskeläinen

Pitkän matkan mestari

Valaistusmestari Raimo Salmen työ vaatii tyylitajua kuten bluesin laulaminen. Hän on vanhan liiton mies, joka on ottanut haltuunsa myös uusimman tekniikan.

Eija Mäkinen

Luolamies hurmoksen takana

Riku Suokas kasvatti Tampereen Työväen Teatterista mammutin. Nyt hän jättää talon, joka tarvitsee jatkossa kaksi johtajaa. Millaista meno on Suokkaan kelkassa?

Anne Välinoro

Festivaalit uuden ytimessä

Miten teatterin ja tanssin hämärtyvät rajat näkyvät festivaaleilla? Marja Silde ja Raisa Rauhamaa arvioivat Baltic Circlen ja Liikkeellä marraskuussa ohjelmistoja.

Totuuden perässähiihto

Filosofi Ville Lähde pohtii, miten demokratia voi ilmetä taiteessa ja kertoo, mitä “kansa tietää” itse asiassa tarkoittaa

Vaganova – baletin ihme

Agrippina Vaganova on tehnyt venäläisestä baletista käsitteen, mutta oppeja on jaettu muille säästeliäästi. Nyt hänen akatemiansa on tehnyt yllättävän maihinnousun Itä-Suomeen.

Tiina Suhonen