Helsingin Arabianrantaan on valmistunut maailmankuulun muotoilijan, akateemikko Tapio Wirkkalan mukaan nimetty taidepuisto. Puiston on suunnitellut yhdysvaltalainen taiteilija, ohjaaja ja arkkitehti Robert Wilson, joka tunnetaan etenkin avantgardistisista oopperaohjauksistaan.

Tapio Wirkkalan puiston avajaiset ovat maanantaina 22.10. klo 16
alkaen Mediakeskus Lumessa, osoite Hämeentie 135 C.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ohjelma:
Klo 16.00  Wilson meets Wirkkala -kirjan julkistamistilaisuus
Mediakeskus Lumen lämpiössä. Aalto-yliopiston taidekoordinaattori Tuula Isohannin kirja valottaa puiston syntyä ja taustoja. Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimies Jaakko Lyytinen haastattelee.

Klo 17.00 Lehdistötilaisuus: keskustelemassa ovat taiteilija Robert Wilson, taidekoordinaattori Tuula Isohanni ja Helsingin taidemuseon johtaja Janne Gallen-Kallela-Sirén. Näyttelijä Timo Torikka haastattelee.

Klo 18.30 Tapio Wirkkalan puiston avajaiset (Arabiankatu 13).

Robert Wilson (s. 1941) on yksi aikamme merkittävimmistä ohjaajista, mutta hän on myös maineikas kuvataiteilija, arkkitehti ja lavastaja. Wilson yhdistää täysin uudella tavalla eri taiteenaloja toisiinsa. Valolla ja valaistuksella on merkittävä osuus Wilsonin suunnittelussa. Vuoropuhelu nuorten taiteilijoiden kanssa on hänelle ensiarvoisen tärkeää. Tapio Wirkkalan puistossa nuorten kuvanveiston oppilaan teokset keskustelevat puiston omien taideteosten kanssa. Nuorten taiteilijoiden osuudesta suunnitellaan vuosittain järjestettävää kilpailua.

Puisto on toteutettu yhteistyössä Aalto-yliopiston, Helsingin taidemuseon, kaupunkisuunnitteluviraston, talous- ja suunnittelukeskuksen sekä Staran kanssa. Puisto juhlistaa World Design Capital Helsinki 2012 -vuotta ja pääkaupungin 200-vuotisjuhlaa.