Seilaajat taiteen valtamerellä

Kansainvälisyydestä puhutaan esittävien taiteiden kaikilla areenoilla, mutta mitä se käytännössä on? Ihan ensimmäiseksi sitä, että sanoo päivää tyypille, jonka kanssa havaitsee yhteisiä intressejä.
Nina Jääskeläinen

Irti mitättömästä kielestä

Emilia Pöyhöstä,30, on sanottu poliittiseksi näytelmäkirjailijaksi. Hänen teksteissään viesti sijaitsee muodossa ja kielessä.
Maria Säkö

Kirjat

Janne Junttila: Dokumenttiteatterin uusi aalto
Maria Silde
Juha Hurme: Hulllu
Minna Tawast

Pahuuden ytimessä

Pasi Lampela kairautuu teoksissaan ihmismielen mustiin pisteisiin. Kirjailija-ohjaaja näkee ihmiskuntaa uhkaavat ilmiöt kirkkaina. Niitä ovat uskonto, sokea heittäytyminen kapitalismiin ja oman edun tavoittelu.
Marketta Mattila

Privaatisti

Seinäjoen kaupunginteatterin johtaja, dramaturgi ja ohjaaja Vesa Tapio Valo on työskennellyt erikokoisissa teattereissa ympäri Suomea sekä pitkään myös Saksassa.
Minna Tawast

Miehet heteroina, homoina ja naisina

Kuopio Tanssi ja Soi -festivaalilla homoeroottinen viritys kuplii sekä piilossa lihaksikkaan pinnan alla että juhlan aiheena karkkipaperiin käärittynä.
Tuomo Railo

Pelon ja täyttymyksen välissä

Koreografi Susanna Leinonen pohtii yhteistyötä miehensä kanssa, kokee hurmiota, miettii laatikoita ja ajattelee välillä, että perseestä koko homma.

Onko liikkuva kuva tullut jäädäkseen?

Kysymyksiin vastaamassa ohjaaja, näyttelijä Janne Reinikainen, sirkustaiteilija/koreografi Ilona Jäntti, arkkitehti Tuula Jerker ja koreografi Liisa Risu.

Klovni vakavissaan

Ranskassa asuva sirkustaiteilija Jenni Kallo sanoo, että koomisuus on ihmiselle kirous. Hänelle se on lahja, sillä hän teki siitä itselleen ammatin.
Jonna Leppänen

Tahdon voimalla

Soveltava teattteri on kotimaisen harrastajateatterin valtavirtaa. Samaan aikaan kentällä kaivataan näkemyksellisiä ohjaajia. Miten tämä näkyy esityksissä?
Eino Saari