Kansanvalistusseura on 16.5.2012 yllättäen irtisanonut helsinkiläisen Teatteri Avoimien Ovien vuokrasopimuksen ja ilmoittanut remontoivansa tilat omalle hallinnolleen toimistokäyttöön. Kuuden kuukauden irtisanomisaikaa vuokranantaja on suostunut jatkamaan vuoden loppuun saakka, mikä mahdollistaa jo myynnissä olevan syyskauden esitysten toteuttamisen suunnitelmien mukaan.

Teatteri Avoimet Ovet etsii uusia tiloja välittömästi, jotta teatteritoimintaa voidaan jatkaa keskeytyksettä ja että uudet tilat ovat harjoituskäytössä jo kuluvan vuoden loppupuolella. Uutta kulttuurimyönteistä vuokranantajaa etsitään mieluiten Helsingin keskustasta.

Teatteri Avoimet Ovet on toiminut Museokadulla vuodesta 1998 ja näytäntövuosi 2013 on usein palkitun teatterin 15-vuotisjuhlavuosi. Juhlanäytelmän ensi-ilta on 12.2.2013. Esityksen ohjaa teatterin taiteellinen johtaja Heini Tola.

Teatteri Avoimet Ovet toimii opetus- ja kulttuuri- ministeriön sekä Helsingin kaupungin harkinnanvaraisten tukien turvin.

Kansanvalistusseura on tähän asti tukenut teatterin toimintaa edullisella vuokralla sekä vuosittaisella avustuksella. Teatteri Avoimien Ovien henkilökunta ja Kannatusyhdistyksen hallitus ovatkin järkyttyneitä pitkäaikaisen vuokranantajan täydellisestä suunnanmuutoksesta suhteessa teatteritaiteen tukemiseen.