Opetus- ja kulttuuriministeriön From Start to Finnish -näytelmävientihankkeella tuetaan kotimaisten näytelmien esittämistä Edinburgh Fringe -teatterifestivaalilla ja tavoitellaan sitä kautta näytelmien pääsyä Ison-Britannian teattereiden ohjelmistoihin.

From Start to Finnish -yhteistyökumppaneita ovat opetus- ja kulttuuriministeriön hanketta koordinoimaan valitsema suomalainen ACE Production, Pleasance Theatre sekä Kallaway Media Centre. Lontoolainen Kallaway Media Centre huolehtii hankkeen viestintäsuunnittelusta ja mediasuhteiden luomisesta ja ammattilaisviestinnästä ja –markkinoinnista. Koordinaattorina ACE Production vastaa hankkeen hallinnoinnista, hakemuksista, sopimuksista, harjoitustilojen järjestelyistä ja avustaa roolituksessa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee tätä yhteistyötä tänä vuonna 165 000 eurolla. Osana suunnitelmaa Lontoon Pleasance Theatressa pyörii kolmen viikon ajan 17.4.-5.5.2012 Death of a Theatre Critic ja The Overcoat. Molemmat esitykset ovat saaneet ministeriön vientitukea kahtena viime vuonna. 

Ryhmäteatterin The Overcoat (Päällystakki) herätti huomiota Edinburgh Fringessa vuonna 2011, ja esityksen pääosan esittäjä Billy Mack voitti jättitapahtuman parhaan näyttelijän palkinnon. Svenska Teaternin Death of a Theatre Critic (En teaterkritikerns död) nähtiin Edinburgh Fringe -festivaalilla vuonna 2010. Sen on käsikirjoittanut ja ohjannut Joakim Groth.

Elokuussa 2012 Edinburghissa nähdään Ryhmäteatterin tuottama Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän uusi näytelmä Jatkuvaa kasvua. Näytelmän kääntää englanniksi Nely Keinänen ja sovituksen brittiympäristöön tekee Catherine Grosvenor. Esityksen ohjaa Aleksis Meaney. Kaksikko Grosvenor ja Meaney oli myös menestyksekkään The Overcoatin takana. Teatterin tiedotuskeskus on tukenut näytelmän kääntämistä suomesta englanniksi TINFO-apurahalla.

Toinen ensi elokuuksi Edinburghiin vietävä näytelmä on Bengt Ahlforsin Hissvägraren. Svenska Teatern tuottaa siitä uuden esityksen festivaalia varten. Esityksen ohjaa kirjailija Ahlfors itse. Näytelmät on valittu yhteistyössä Pleasance Theatren kanssa. Toiminnasta rahoitettavat esitykset ohjaa suomalainen teatteriohjaaja, mutta näyttelijät ovat paikallisia. Pleasance Theatre on Lontoossa ja Edinburghissa 26 teatterin kokonaisuus, joka tuottaa vuosittain yli 200 esitystä. From Start to Finnish yhteistyön tarkoituksena on myös että Pleasancen tuottamia esityksiä vierailee tulevaisuudessa Suomessa.