Ryhmäteatterin aulassa vallitsi lokakuun puolivälissä harjoituskaudesta kielivä tavarakaaos. Muodonmuutoksen ensi-iltaan oli tasan kuukausi ja esitys alkoi hahmottua. Puvustosta tuodut vaaterekit ja baaritiskiltä paikkansa löytänyt peruukkikeko olivat auttaneet näyttelijöitä löytämään kullekin roolihenkilölle erityistä omaleimaisuutta. Kohta ylimääräiset kamat siivottaisiin pois ja siirryttäisiin ytimen kirkastamiseen.

”Tässä jutussa minulla on monta roolia. Yhden esittämäni henkilön tarinankaareen kehittyy iso muutos, koko hänen maailmansa nyrjähtää. Muita hahmoja olen lähtenyt hakemaan myös ulkoisen kautta – tapa sipaista hiukset silmiltä, ryhti, tai vaikka tämmöinen peruukki, mitä tästä lähtisi”, kertoo Minna Suuronen.

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän kirjoittama Muodonmuutos perustuu Franz Kafkan samannimiseen pienoisromaaniin vuodelta 1915. Esa Leskinen myös ohjaa esityksen. Näyttelijä Minna Suuronen on kuulunut Ryhmäteatterin vakituiseen henkilökuntaan vuodesta 1998. Televisiossa, elokuvissa ja monissa teattereissa näytellyt Suuronen on jo parin vuosikymmenen ajan ollut maan työllistetyimpiä naisnäyttelijöitä.

Ohjaajien arvostama Suuronen taipuu moneksi, oli sitten kyse tv-komediasta, draamaelokuvasta tai näytelmäklassikosta. Työuran alku Suurosella ei tosin ollut suora eikä sileä.

”Pyrin viisi kertaa teatterikorkeakouluun ennen kuin ottivat sisään.”

Lue koko Nina Jääskeläisen kirjoittama artikkeli Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehdestä 7/2017.

Kuva Tanja Ahola.