Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden kolumnisti kirjailija-dramaturgi Laura Gustafsson iskee tällä kertaa kiinni Kansallisteatterissa esitettävään Maaseudun tulevaisuus -teokseen.

Maaseudun tulevaisuus hykerrytti, sillä se oli niin kaunistelematon peilikuva ihmisestä, elämästä ja yhteiskunnasta. Teos olisi ehdottomasti ansainnut suuremman kohun. Hyvän maun raja ylitetään jo ensimmäisessä näyttämökuvassa: kirkon lattialle on ripoteltu kakkapökäleitä, jotka näyttävät siltä kuin ne olisi askarreltu käsityökerhossa (”näin teet ruskeista sukkahousuista koiranpaskan”). Tämän hykerryttävyydessä on jo kerroksia! Ja tietty se vitunmoinen kiroilu. Olkoot vanhanaikaista tai junttia, kiroilu on transgressiivista ja hauskaa”, Gustafsson tykittää.

Kuva Markus Seppälä.

Lue Laura Gustafssonin uusin kolumni Teatteri&Tanssi+Sirkus-lehden numerosta 2/2015.