Taiteilija jokerina tulevaisuuden teatterissa

Teatterikorkeakoulun dekaani Maarit Ruikka ja dramaturgian professori Katariina Numminen pohtivat, mitä taiteilijakoulutukselta vaaditaan nyt. Onko se valmennusta, jossa tuotetaan taiteilija-alamaisia työelämän tarpeisiin vai ruokitaanko kapinallisia ajattelijoita?

Hanna Helavuori

Jokaisen on keksittävä teatterinsa itse

Tampereen yliopiston teattterityön professori Pauliina Hulkko hakee sivistynyttä, vastuullista ja tietoista näyttelijää.

Hanna Helavuori

Tilaa omille valinnoille

Koreografian professori Kirsi Monni sanoo, että opiskelijoiden on ymmärrettävä nykytanssin raaka arki mahdollisimman varhain.

Hannele Jyrkkä

Kenneth Greve – kaikki raudat tulessa

Itseltään ja tanssijoiltaan paljon vaativa baletinjohtaja ei lepää laakereillaan. Suuret suunnitelmat Kansallisbaletin toiminnasta ovat muuttaneet muotoaan, mutta selvää on, että kaikessa onnistutaan.

Sara Nyberg

Artisteja ja taiteilijoita

Sirkus on nousukiidossa Suomessa. Miten voi alan koulutus?

Nina Jääskeläinen

Ensi askel taiteilijuuteen

Lahden kansanopisto on monille teatterintekijöille astinlauta ammattiin. Se ei kuitenkaan ole preppauskurssi korkeakouluopintoihin.

Nina Jääskeläinen

Pitää jaksaa kuvitella

Taiteellinen johtaja, koreografi Tuomo Railo suunnittelee uutta teostaan, miettii Tanssin talo -projektin etenemistä ja iloitsee Parkinson-tanssin uranuurtajan tapaamisesta.

Tuomo Railo

Näyttelijäksi sotilaan malliin

Raisa Hyväri valmistui näyttelijäksi Pietarin valtiollisen teatteritaiteen akatemiasta. Kuri oli tiukka ja yhteiskunnallisia teemoja välteltiin.

Jyrki Liikka

Maailmankuvia viihteen varjolla

Jokin aika sitten moniäänisyyden tavoittelu oli teatterissa uutta. Nyt nuori teatterisukupolvi yhdistää viihteen ja vakavat kannanotot.

Maria Säkö