Imatralle rakennetaan uusi teatteri

Imatran kaupunki rakentaa uudet tilat nykyiselle Teatteri Imatralle. Nykyinen, sisäilmaongelmista kärsinyt teatterirakennus puretaan, ja samalle tontille rakennetaan uusi teatteri noin kuuden miljoonan euron tavoitehintaan.

Imatran valtuusto päätti marraskuisessa kokouksessaan äänestyksen jälkeen rakentaa Imatrankoskelle uuden teatterirakennuksen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Osa valtuutetuista halusi, että kaupunki vielä selvittäisi voiko kulttuurikeskus Virtaan saada tilat myös teatterille. Tämä kokoomusvaltuutetun esitys kaatui äänin 24-18.

”Uudesta teatteritalosta on jo tehty esipiirustukset, joiden mukaan lähdetään varsinaiseen suunnittelutyöhön. Prosessi etenee siten, että vanhassa teatteritalossa viimeinen näytös on 11. huhtikuuta, jonka jälkeen alkavat tavaroitten poiskuljetukset, niin että vanhaa taloa päästään purkamaan toukokuussa 2015. Uuden talon rakennustyöt on tarkoitus aloittaa lokakuussa 2015, ja uusi talo olisi luovutuskunnossa marraskuussa 2016”, kertoo teatterijohtaja Timo Rissanen.

Kuvassa Timo Rissanen. Kuva Ari Nakari


Hän lisää, että uusi talo tulee olemaan täysin samankokoinen kuin entinen. Näyttämökoko ja muut tilat pysyvät samankokoisina, katsomon paikkaluku suurentuu 173:sta 200. Lisäksi näyttämön yläpuolelle tulee näyttämötorni.

Teatterijohtaja Timo Rissasen mukaan rahoitus on järjestetty niin että kaupunki rahoittaa teatterin rakentamisen pitkäaikaisella lainalla ja lunastaa nykyisen teatteritalon tontin itselleen.
Teatteri Imatralla on vakituista henkilökuntaa tällä hetkellä 15 henkeä, joista 6 toimii näyttelijänä.