Helsingin kaupunginteatteri aloittaa yt-neuvottelut

Helsingin kaupunginteatteri ryhtyy yt-neuvotteluihin henkilöstönsä kanssa. Prosessissa käydään läpi vähentyneiden lipputulojen, julkisen tuen pienenemisen sekä muuttuneiden olosuhteiden vaikutus toimintatapoihin ja henkilöstötarpeeseen. Teatterissa on alkamassa peruskorjaus, ja toiminta siirtyy vuonna 2015 väistötiloihin. Vakinaista henkilökuntaa ei irtisanota, mutta yhteistoimintaneuvotteluissa arvioidaan muun muassa mahdollisuudet työaikajoustoihin ja tehtäväkuvien laajentamiseen. Mikäli teatteri ei pysty osoittamaan työtä kaikille työntekijöilleen, Helsingin kaupunki tarjoaa heille mahdollisuutta työskentelyyn kaupungin tehtävissä remontin ajan.

Teatterin peruskorjaus alkaa kesällä 2015, ja toiminta siirtyy Taiteiden taloon, Pengerkadun näyttämölle sekä Peacock-teatteriin. Taiteiden taloon siirtyvät teatterin tuotannolliset ja hallinnolliset toiminnot.