Tanssin verkkolehti Liikekieli.comin järjestyksessään kolmas Vuoden Tanssikuva -kilpailu on ratkennut.

Kilpailuun tuli yhteensä 137 kuvaa 59 kuvaajalta.

Tuomaristo valitsi voittajaksi Miikka Heinosen kuvan XY ja jaetulle toiselle sijalle Pasi Orrensalon Armon sekä Patrik Rastenbergerin, Roberto Pugliesen ja Mikko Kallisen yhteistyön Reverse. Muita palkintoja tai kunniamainintoja ei jaettu.

Lisäksi kilpailun parhaimmistoa esittelevään Hetki tanssille -valokuvanäyttelyyn (2.12.2014-24.1.2015) Helsingin kulttuurikeskus Stoan parvigalleriaan tuomaristo valitsi kuusi muuta teosta, jotka olivat kuvanneet Matti Häyrynen, Vesa Loikas, Maire Manninen, Miia Rytkönen, Jussi Ulkuniemi ja Ville Vauhkonen.

Kilpailun tuomaristoon kuuluivat Valokuvataiteen museon kuraattori Anna-Kaisa Rastenberger, tanssia paljon kuvannut valokuvaaja Sakari Viika, Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen professori Kirsi Monni, sekä tanssitaiteilija Carl Knif.

Kilpailun tavoitteena oli tarkastella, miten tanssia valokuvataan tänä päivänä. Kilpailu juhlistaa samalla verkkolehden 10-vuotista taivalta. Kilpailun avulla haluttiin myös herättää kiinnostusta laajemmin tanssia kohtaan sekä innostaa katsojia ajattelemaan, mitä he katsovat tanssissa ja tanssikuvassa.

Vuoden Tanssikuva -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008 ja se on järjestetty sen jälkeen joka kolmas vuosi. Kilpailu on ainutlaatuinen lajissaan ja se on saanut paljon kiitosta taidemuodon esiinnostamisesta.

Vuoden 2014 kilpailun parhaimmistoa esittelevä näyttely avautuu Helsingin kulttuurikeskus Stoan parvigalleriassa 2.12.2014 ja on esillä 24.1.2015 asti.