“Poikkeustila” -esitystaidetapahtuma 24.-26.10.2014/teatteri.nyt, Kiasma-teatteri

Kiasma sulkee remontin takia puoleksi vuodeksi ovensa syyskuussa 2014, mutta vuosittainen /teatteri.nyt-tapahtuma on kuitenkin suunnitteilla Kiasman tyhjissä galleriatiloissa (3.kerroksessa). “Poikkeustila”-teeman alla kulkeva tapahtuma järjestetään  viikonloppuna 24.-26.10. Perjantain ja lauantain esitykselliset sisällöt valitaan ennalta. Sunnuntain ohjelma on villi kortti: kuka tahansa voi tulla esiintymään vuoronumerojärjestys-periaatteella!

Liisa Pentin esitys vuoden 2012 Esityskompostista. Kuva / Photo: Petri Summanen

Haemme nyt esityksellisiä ehdotuksia totetutettavaksi perjantaiksi ja lauantaiksi. Tarjottu ohjelma voi olla mitä tahansa esitystaiteen, teatterin, tanssin, performanssin, kuvataiteen ja musiikin saralla – kuitenkin niin että se on määriteltävissä nykytaiteeksi.

Ohjelman valinnasta vastaa Kiasma-teatterin tuotantotiimi.

Valitut esitykset pyritään aikatauluttamaan siten, että perjantain ja lauantain ohjelma olisi mahdollisimman samansisältöinen.

Maksamme pienen esityskorvauksen valituille esityksille. Sanaa saa levittää!

Huomioitavaa

-Koska tapahtuma toteutetaan museon näyttelytiloissa, poikkeaa esitystila ja sen fasiliteetit perinteisistä teatteriolosuhteista erityisesti valaistuksen, akustiikan ja teknisten mahdollisuuksien puolesta. Nämä seikat olisi hyvä ottaa esitystä suunniteltaessa huomioon.

-Yksittäisen esityksen kesto voi olla max. 30 min. On mahdollista ehdottaa myös esim. pitkäkestoista installaatioita tai esitystapahtumaa, jolloin tiedämme aikatauluttaa sen päällekkäin muiden tapahtumien kanssa.

Hakeminen

Hakemuksessa tulisi ilmetä seuraavat seikat:

1. Tapahtumakuvaus ja Poikkeustila-teeman ilmeneminen esityksessä

2. Työryhmän tiedot

3. Yleisön suhde esitykseen (Huom. rajoitettu yleisömäärä galleriatilassa. Halutaanko istuva katsomo? Saako yleisö liikkua tilojen välillä esityksen aikana?)

4. Tekniset tarpeet (Minkälaisen pinta-alan esitys tarvitsee? Onko tarvetta äänentoistolle, videokuvalle ja valaistukselle?)

5. Esityksen kesto

Toimita hakemus 16.4.2014 mennessä osoitteeseen sanni.pajula@kiasma.fi

Tiedustelut: Sanni Pajula, tuottaja, puh. 040-725 3819

OPEN CALL