Näyttelijä Tea Ista ja Kristian Smeds luopuvat rooleistaan Kansallisteatterin Kirsikkapuistossa.

Tea Ista (s. 1932) joutuu jättämään roolinsa Suuren näyttämön syyskuun ensi-illassa vakavan sairastumisen vuoksi.

”Olemme hyvin pahoillamme uutisen johdosta. Visiomme muuttuu, mutta jatkamme harjoituksia täysillä kohti ensi-iltaa 18. syyskuuta”, Kirsikkapuiston ohjaaja ja Kansallisteatterin pääjohtaja Mika Myllyaho kertoo.

Istan myötä miehitykseen tulee toinenkin muutos. Lopahinin roolia harjoitellut Kristian Smeds jättäytyy roolistaan Istan poislähdön seurauksena. ”Pyysin Kristianin työryhmään alun perin vastapariksi Tean roolille. Tulimme yhdessä siihen tulokseen, ettei Kristianin mukanaolo tunnu enää oikealta”, Myllyaho perustelee.

Kansallisteatterin Kirsikkapuisto kuvaa uuden ja vanhan ajan kohtaamista. Myllyaho kertoo molempien näyttelijöiden olevan lopputuloksessa mukana: ”Tea ja Kristian ovat edelleen läsnä näyttämötoteutuksessa, vaikkei heitä fyysisesti näyttämöllä nähdäkään. Kevään harjoitusprosessista on syntynyt materiaalia muun muassa esityksen videototeutukseen”.

Lisätiedot
pääjohtaja Mika Myllyaho
tiedotuspäällikkö Mia Hyvärinen