Flow-festivaalin ohjelmisto tarjoaa tänä vuonna muun muassa uutta esittävää taidetta.

Aisticocktailbaari on alun perin Elämyspuisto Turku 2011 -tapahtumaa varten luotu uusi esittävän taiteen muoto. Se yhdistää nykyteatteria, nykytanssia, esitystaidetta, pelisuunnittelua ja uutta kaupunkikulttuuria vahvasti kokemukselliseksi taidemuodoksi. Sen toteutusta johtaa Flow’ssa Don Walsh. Turussa vastaavan toteutuksen johti ohjaaja Janne Saarakkala.

Flow Festivaalia varten Aisticocktailbaarista luodaan räätälöity versio, jota ei tässä poikkeuksellisessa muodossa ja laajuudessa nähdä tämän jälkeen missään muualla. Sen toteuttavat Don Walsh, Vaatu ‘Lentävä äitiulottuvuus’ Kalajoki, Jouni ‘Ooo’ Järvenpää ja Johanna ‘Skyscraper’ Latvala. Aisticocktailbaari on auki festivaalialueella perjantaista 9. 8. sunnuntaihin 11. 8.

Oulun tapahtuma laajenee

Myös Oulun Elämyspuisto laajenee kolmipäiväiseksi festivaaliksi, joka pidetään 1. – 3. 8. 2013 Oulun keskustan kaduilla ja klubeilla. Festivaali yhdistää uutta esittävää taidetta ja uutta kaupunkikulttuuria.

Uutena osiona Oulussa järjestetään Elämysinsinöörien maailmankongressi. Kongressi kerää Suomessa ensimmäistä kertaa yhteiseen festivaaliin immersiivisen, interaktiivisen ja osallistavan taiteen tekijöitä Suomesta ja ulkomailta. Tänä vuonna festivaali myös kehittää kestävän kehityksen periaatteita esittävässä taiteessa yhteistyössä Ruohonjuuri Oy:n kanssa.

Järjestävässä työryhmässä ovat Don Walsh, tanssija Vaatu ‘Lentävä äitiulottuvuus’ Kalajoki, näyttelijä Mikko ‘Vaihtoehto’ Korsulainen, lavastaja-puvustaja Heidi ‘Voimasotku’ Kesti ja valokuvaaja Tomi ‘Tällä hetkellä’ Hurskainen. Elämyspuisto Rovaniemeltä festivaalilla vierailee mediataiteilija Aku ‘Viuhkakerttuset’ Meriläinen sekä Helsingistä Johanna ‘Tweed’ MacDonald. Ulkomaisia vieraita festivaalilla ovat koreografi ja tanssija William ‘YepCrossing SouthYeti’ Petit (Pariisi/Toulon) sekä pelisuunnittelija ja säveltäjä Simon Katan (Lontoo).

Festivaalin pop up -klubilla soittavat vierailevat dj:t, muun muassa Topi ‘Somepoe’ Paananen ja Katja ‘Illyana’ Iljana. Somepoe kutsuttiin tänä vuonna ainoana suomalaisena tiskijukkien ja tuottajien arvostettuun Red Bull Music Academyyn New Yorkiin.

Elämyspuisto Rovaniemellä toteutetaan puiston ensimmäinen vaihe 12. – 18. 8. 2013. Don Walshin kanssa Rovaniemellä elämyspuistoa suunnittelee mediataiteilija Aku ‘Viuhkakerttuset’ Meriläinen sekä tanssiteatteri Rimpparemmi.