Monen kielen Pohjanmaa

Esittävän taiteen vahvuudet Pohjanmaalla löytyvät taiteenlajien rajojen ylittämisestä ja yhteistyöstä. Tulevaisuudessa Seinäjoen, Vaasan ja Kokkolan tekijöiden yhteispeli korostuu, kun kunnat säästävät, ja rahaa on jaossa yhä niukemmin.

Aune Waronen

Herkempi kuin uskoisi

Poikien kanssa maalla kasvanut Elina Knihtilä haluaa olla jätkien kanssa samalla viivalla. Ja on hän saanut ollakin, naisena ja miehenä, vahvana ja heikkona. Suomen suosituimmaksi valittu näyttelijä on allerginen puheelle näyttelemisen raskaudesta.

Marketta Mattila

Nälkä, jano, seksi – ja nauru

Ruumis puutoksineen on perinteinen naurun aihe, mutta se on myös naurun tapahtumapaikka. Naurettaessa ruumis ilmaisee itsensä näkyvästi ja kuuluvasti. Miten ruumiin komiikka näyttäytyy syksyllä 2012? Onko naurun poliittiselle ulottuvuudelle käyttöä?

Outi Lahtinen

Työstä ja taistelusta

Teatterinjohtaja Jari Juutinen on vetäytynyt surullisten laulujen kanssa pienelle näyttämölle, pohtii syntejään ja miettii, onko yleisöä ajateltava englantilaisena polttariporukkana saksalaisessa bordellissa?

Jari Juutinen

3 x 3 elämäni teos

Kirsi Monni ihastui Doborah Hayn koreografioihin, koska ne asettavat potentiaalisuuden vallitsevaksi asiantilaksi. Lars Norén auttoi ohjaaja Paavo Westerbergiä ymmärtämään itsenäisen näyttelijän arvon. Jonglööri Sakari Männistölle Sirkus Finlandia opetti, että sirkuksessa olennaista on tekeminen itsessään.
Kolme taiteilijaa kertoo, miksi jotkiut teokset jäävät elämään heidän ajatuksissaan ja töissäään.

Annukka Ruuskanen ja Minna Tawast