Myllyteatteri on voittanut Makedoniassa kuudetta kertaa järjestetyn kansainvälisen Skupi-festivaalin Grand Prix-palkinnon esityksellään Divina Commedia 3.0. Esitys vieraili äskettäin Skopjessa, jossa se esitettiin Makedonian Kansallisteatterin suurella näyttämöllä.

Esitys Divina Commedia valmistettiin Portugalissa kesällä 2012, jossa se menestyksekkäästi esitettiin paikkasidonnaisessa tilassa: marmorikaivoksessa. Skupi-festivaalia varten Myllyteatterin 20-henkinen työryhmä, joka on koottu Suomesta, Portugalista ja Kreikasta, valmisti esityksen sisätilaan.

Miira Sippolan kirjoittama Divina Commedian käsikirjoitus noudattaa Danten Alighierin Jumalaisen näytelmän rakennetta, ja ohjaus perustuu pohjateoksen mukaisesti sinfonisuuteen ja visuaalisuuteen. Esitys siirtää Danten kuvaaman mielensisäisen matkan kriisistä selvyyteen tarinaksi traagisesta perheestä, jonka jäsenet ovat jumittuneet omiin vankiloihinsa eivätkä huomaa perheen Lasta. Vasta laskeutuminen kriisin pohjalle, vankilaan, saa aikaan heräämisen, josta puhdistuminen ja nousu kohti valoa ja kohtaamista voi alkaa.