Kuoppatiellä Euroopassa

Kristian Smedsille esityksen valmisteleminen on matka, jonka päämäärästä ei ole tietoa. Mukaan lähteviltä vaaditaan luottamusta siihen, että lukemattomien mutkien kautta päästään perille. Münchenissä kuljettiin keväästä syksyyn kohti uutta teosta.

Maarit Lukkarinen

Himokkaita nukkeja

Turku on kasvanut taiteellisia raja-aitoja ylittävän nukketeatterin dynamoksi. Siellä syntyy uutta luovia teoksia, jollaisia muualla Suomessa ei tehdä. Ensi-iltoihin on valmistumassa Lorcaa ja Shakespearea.

Silja Ylitalo

Reijo kelaa ilman toimenkuvaa

Tanssitaiteilija Reijo Kela ei halua kehyksiä. Hänelle vapaus ja taide on ollut tärkeää 60 vuotta, eikä mikään viittaa siihen, ettei olisi edelleenkin.

Minna Tawast

Ihan uutta lapsille

Lapsille suunnatussa teatterissa genrevalikoima on laaja. Teatterikorkeakoulun lastenteatterin mestarikurssi tuotti oivalluksia, teeskentelyä ja arjen ylityksiä. Ammattiteatteri Glims&Gloms tarjosi yksityiskohtien paljoutta.

Nina Jääskeläinen

Onnen hetkiä

Säveltäjä Tuomas Kantelinen leikkii oopperassa Kentsun kanssa, poimii Puhdistuksen hedelmiä, laittaa sanan “työ” sitaatteihin ja lentää Hollywoodin moolokinkitaan.

Löytöretkiä ja sekatekniikkaa

Millaisena ihminen kelpaa? Tämä kysymys kiinnostaa aina uudelleen ohjaaja Hilkka-Liisa Iivanaista. Hän kuvaa matkaansa kivikkoiseksi. Kaikki on kyseenalaistettu moneen kertaan.

Annukka Ruuskanen

Valon oma ääni

Amsterdamissa asuva valosuunnittelija Minna Tiikkainen antoi itselleen kaksi vuotta aikaa sopeutua ja onnistua. Se kannatti.

Mia Kivinen