Vieraille vesille

Latinalaistanssien nelinkertainen maailmanmestari Jukka Haapalainen ja balettinäyttämöiden tähti Nina Hyvärinen eivät jääneet luomaan suoraviivaisesti uraa oman lajinsa huipulla vaan lähtivät molemmat etsimään enemmän.
Hannele Jyrkkä

Naiset joen partaalla

Paula Salminen kirjoittaa kauniisti ja vinosti.
Aino Salonen

Ei saa olla pihi

Annika Tudeer on taustaltaan tanssija ja koreografi. Hän liikkuu luontevasti eri taiteenlajien sekä taiteen ja teorian välillä. Taiteilija on saanut kuulla olevansa milloin tanssija, koreografi, performanssitaiteilija, milloin ohjaaja, johtaja tai kriitikko. Määrittelemisen hän on jättänyt muille. Itse tekeminen on hänelle tärkeintä.
Eeva Kemppi

Miten esitykset soivat

Teatteri pärjäisi vallan hyvin ilman musiikkiakin. sama pätee myös toisin päin. Silti teatteria yritetään ehostaa musiikilla ja sävellyksiä piristää esityksellisien keinoin.
Kimmo Modig

Siirtymätilassa muutoksessa – aina

Skenografi Elina Lifländer matkustaa Suomenlinnaan, purkaa kellarigallerian esitysinstallaatiota, yrittää pukea sanattomuutta sanoiksi ja pohtii ryhmässä työskentelyn olemusta.

Taiteilija, seuraatko taidetta?

Kysymyksiin vastaavat dramaturgi, ohjaaja Katariina Numminen, pukusuunnittelija Marja Uusitalo, sirkustaiteilija ja jonglööri Ville Walo.

Koreografin pelottava hyppy

Kirsi Törmi uskoo, että mikäli ihminen saaa yhteyden tunteisiinsa, hän vapautuu toimimaan eikä suostu kaikkeen. Koreografi ja tutkija etsii menetelmiä, jotka tähtäävät tietoisuuden kehittymiseen.
Katja Keränen