Näytelmäkirjailija-ohjaaja Heini Junkkaala kirjasi kysymyksen matkapäiväkirjaansa Kolumbiassa. KOM-teatteri vieraili Heini Junkkaalan, Marja Packalénin ja Pirkko Saision Odotus-esityksen kanssa Bogotássa naistenteatterifestivaalilla.
Junkkaala sai matkallaan vastauksen kysymykseensä.

KOM-teatteri vieraili festivaalilla nimeltään Mujeres en Escena por la Paz. Vuosittain toteutuva festivaali kertoo jo nimellään, että se haluaa naisvoimin käyttää näyttämöä rauhantyön välineenä. Tapahtumaa on kohta 20 vuoden ajan järjestänyt Kolumbian vaihtoehtoteattereiden organisaatio CCT – Corporación Colombiana de Teatro.

Nyt, Kolumbian vapautumisen 200-vuotisjuhlavuonna festivaalin teemoiksi oli rauhan lisäksi kirjattu naiset, muisti ja itsenäisyys. Näistä lähtökohdista syntyi festivaali, jossa teatterilla on vahva missio.

Lue Heini Junkkaalan ja Anneli Ollikaisen artikkelit matkasta Teatteri-lehdestä 2/2011.